150 kilós súlynál már 10 kiló fogyás is nagy változást jelent az egészség javulásában?
A mozgást vezesd be, ha csak pár percre is; lassan végzett, hirtelen terhelés nélküli (erő)gyakorlatok formájában. Az se baj, ha nem megy elsőre egy sem: a keringési rendszernek muszáj javulni, mivel a fogyás némi méreganyag felszabadulással és az anyagcsere módosulásával is jár.
10 kg ha nem is sok, de ez már egy határozott kezdet, aminél már lehet hinni a saját akarásodban, kitartásodban, mármint, hogy végig tudod csinálni, ha akarod.
az előző által írt mondatrészt én is hangsúlyoznám: naponta 5-6 alkalommal kell keveset enni - így lehet fogyni.
ez azt jelenti, hogy a normál 3-szori étkezésnek megfelelő dózist nem 3, hanem 6 felé szétosztva eszed meg. jó, ha kialakítasz egy rendet is, mikor eszel, én pl. így (diabetesem van, a doki állította be, de szeretem, és jól működik - és le is tudtam vele fogyni):
6.30, 9.00, 12.00, 15.00, 17.30, 20.00.
A kisétkezések (tízórai, uzsonna, utóvacsora) lehet 1-1 gyümölcs, 4 szem korpovitkeksz, sültalma pici sajttal, 1 pohár tejeskávé édesítővel stb.
A nagy étkezések közül a reggeli és a vacsora zsemlenyelvre lefordítva 1 zsemle és 1 dl tej, de én nem eszem finomlisztes dolgokat, mert nagyon megemelik a cukromat. a fenti mennyiséget csak azért írtam le, hogy lásd, nagyságrendileg mire kell gondolni. Az ebéd 2 kiflinek megfelelő szénhidrátmennyiség, vagy két és fél szem közepes krumpli, amihez lehet sovány husit, salátát enni.
Valószínűleg a nagy túlsúly miatt nálad is nagy a diabetes kockázata, ezért érdemes úgy táplálkoznod, mintha cukorbeteg lennél. Ezzel nagy terhet vennél le a szervezetedről. Érdemes lenne ebben a témában kikérned a dokid véleményét. A diabéteszes diéta egyébként semmi spécit nem tartalmaz, maga az egészséges táplálkozás (egy kitétel van: semmi finomított cukrot, cukrosat nem szabad enni, így nem használunk cukrot a kávéba, a sütikbe, és nem iszunk cukros kólát). a szénhidrátigényünket gyümölcsökkel, gabonákkal, főzelékfélékkel stb. elégítjük ki.
amúgy megint csak gratulálok (írtam már neked), és kitartást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!