Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől van ez? És mit lehetne...

Mitől van ez? És mit lehetne tenni ellene?

Figyelt kérdés

Nagyjából 2 hete kezdődött, hogy minden reggel úgy kelek, hogy nagyon erős hányingerem van. Volt olyan, többször is, hogy hánytam, de azután is megmaradt a hányinger. Ez eltart olyan délelőtt 11 óráig, utána megszűnik. Étvágyam nincs semmi, ma most jutott először eszembe, hogy nem ettem még semmit. Ezalatt a 2 hét alatt fogytam 4 kg-t, ami szerintem elég sok. Az életemben nem változott semmi, sokat stresszelek a suli miatt, de azt már megszoktam, nem hiszem, hogy emiatt lenne. De akkor mitől, és mit tudnék tenni ellene?

18L

2013. nov. 21. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Élsz nemi életet? Terhes nem lehetsz?

Amennyiben nem, a folytonos nem evés, kikészítheti úgy a gyomrodat, hogy attól hányingered lesz.

Vagy ha éppen nincs rendben a bélflórád egyensúlya, attól is lehetsz étvágytalan és lehet hányingered.

De lehet másmilyen gyomor vagy emésztési probléma is a háttérben.

De akár a túlzott idegeskedés is.

2013. nov. 21. 14:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam a terhességre, és bár 2 hete múlt el a legutóbbi menstruációm, csináltam tesztet a múlt hét végén, a biztonság kedvéért kettőt is, és mindkettő negatív lett.

Az első eshetőségben nekem az a furcsa, hogy a kettő együtt jelentkezett, tehát ugyanannyi ideje van minden reggel hányingerem, mint amennyi ideje nincs étvágyam. Persze lehet, hogy azóta már ez is közrejátszik...

Szóval akkor elég sok eshetőség van. :/ Remélem, hamar elmúlik, nagyon rossz, hogy minden reggel hányingerrel kelek.

2013. nov. 21. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Menj el a háziorvoshoz, ki kell vizsgálni, vérkép, belgyógyászat, hasi ultrahang. stb.

Nekem akkor volt állandóan hányingerem és és étvágytalanság, és én is lefogytam 3 hét alatt 9 kilót, amikor kijött a refluxom, de nekem a gyomrom is iszonyúan égett és fájt a gyomorszájamnál.

2013. nov. 21. 15:43
 4/5 anonim válasza:

Szerintem két hét 4 kg-t fogyni kifejezetten sok. Persze, az is kérdés, hogy milyen estalkatú vagy, hány kg.

Írtad, hogy 11 után általában elmúlik a hányinger. Az étvágytalanság egész nap megmarad?

2013. nov. 21. 18:07
 5/5 A kérdező kommentje:
176 cm vagyok, 66 kg voltam, most már 62 vagyok. Szerintem is sok, ezért tettem fel a kérdést. :/ Igen, az étvágytalanság egész nap megmarad, bár a gyomrom korog, de nem kívánok semmit, és úgy is érzem, hogy nem tudnék enni.
2013. nov. 21. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!