Mitől van ez? És mit lehetne tenni ellene?
Nagyjából 2 hete kezdődött, hogy minden reggel úgy kelek, hogy nagyon erős hányingerem van. Volt olyan, többször is, hogy hánytam, de azután is megmaradt a hányinger. Ez eltart olyan délelőtt 11 óráig, utána megszűnik. Étvágyam nincs semmi, ma most jutott először eszembe, hogy nem ettem még semmit. Ezalatt a 2 hét alatt fogytam 4 kg-t, ami szerintem elég sok. Az életemben nem változott semmi, sokat stresszelek a suli miatt, de azt már megszoktam, nem hiszem, hogy emiatt lenne. De akkor mitől, és mit tudnék tenni ellene?
18L
Élsz nemi életet? Terhes nem lehetsz?
Amennyiben nem, a folytonos nem evés, kikészítheti úgy a gyomrodat, hogy attól hányingered lesz.
Vagy ha éppen nincs rendben a bélflórád egyensúlya, attól is lehetsz étvágytalan és lehet hányingered.
De lehet másmilyen gyomor vagy emésztési probléma is a háttérben.
De akár a túlzott idegeskedés is.
Én is gondoltam a terhességre, és bár 2 hete múlt el a legutóbbi menstruációm, csináltam tesztet a múlt hét végén, a biztonság kedvéért kettőt is, és mindkettő negatív lett.
Az első eshetőségben nekem az a furcsa, hogy a kettő együtt jelentkezett, tehát ugyanannyi ideje van minden reggel hányingerem, mint amennyi ideje nincs étvágyam. Persze lehet, hogy azóta már ez is közrejátszik...
Szóval akkor elég sok eshetőség van. :/ Remélem, hamar elmúlik, nagyon rossz, hogy minden reggel hányingerrel kelek.
Menj el a háziorvoshoz, ki kell vizsgálni, vérkép, belgyógyászat, hasi ultrahang. stb.
Nekem akkor volt állandóan hányingerem és és étvágytalanság, és én is lefogytam 3 hét alatt 9 kilót, amikor kijött a refluxom, de nekem a gyomrom is iszonyúan égett és fájt a gyomorszájamnál.
Szerintem két hét 4 kg-t fogyni kifejezetten sok. Persze, az is kérdés, hogy milyen estalkatú vagy, hány kg.
Írtad, hogy 11 után általában elmúlik a hányinger. Az étvágytalanság egész nap megmarad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!