Betalocra alkohol?
Figyelt kérdés
1 éve derült ki, hogy van egy enyhe mitralis prolapsusom, amit igazából abban nyilvánult meg, hogy magasabb volt a pulzusom a kelleténél. Nyugalmi helyzetben normális volt mindig 65-75 között, azonban pl. ha mentem valahova (lehet az edzettlenség miatt) de felment 120ra is. 21éves koromig ez igazából nekem fel se tűnt, vagy inkább nem figyeltem oda rá. A kardiológus felírt egy 10mg-os Betaloc-ot, hogy szedjem ha úgy érzem, hogy sok. Ennek a 10mg-nak is csak a felét szoktam bevenni, naponta egyszer.Mióta szedem abszolút nem ittam alkoholt semmilyen formában, az orvos azt mondta, hogy ennyire néha meg lehet inni 1 pohár pezsgőt, nem okoz gondot. Viszont kicsit félek is mert alapjában véve, gógyszer nélkül is elég alacsony a vérnyomásom (105/65). Bár ez az 5mg betaloc sokat nem csökkent rajta.. Volt aki már ivott kisebb mennyiségű alkoholt Betaloc-ra?2013. nov. 13. 14:15
1/1 anonim válasza:
Azt javasolják, hogy inkább ne:
Én Lokrent szedek, ami hasonló kategória a vérnyomáscsökkentők között, de sosem fogtam vissza magam. (Ne részegségre gondolj!)
Legfeljebb az alkohol értágító hatása miatt még jobban lemegy a vérnyomás.
Szóval, normál mértékkel fogyasztva ne aggódj az alkohol miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!