Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tyúk vagy tojás? Mit tegyek?

Sameths kérdése:

Tyúk vagy tojás? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ez ezen a fórumon az első kérdésem, és tudom, sok volt ebben a kategóriában már, mégis szívesen venném, ha kaphatnék javaslatokat.

33 éves nő vagyok, és azt gondolom, alkoholista. Legalábbis az apám az volt, és én is szívesen iszom, ha stresszes vagyok...vagy rosszkedvű. Márpedig alapvetően azt gondolom, hogy az életnek semmi értelme. Mókuskerék, napi rutin, ugyanaz körbe-körbe.

A kérdés: az alkoholproblémámat kezeljem vagy a depimet, ami megoldja az alkoholkérdést is? Egyáltalán hogy másszak ki ebből?

2013. máj. 10. 15:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Már az is tökjó, hogy felismerted a problémát, és igyekszel tenni ellene. Szerintem fontosabb, hogy a probléma gyökerét (tehát magát a depressziót) szüntesd meg. Menj el pszichológushoz, vagy legalább beszélj valakivel, akinek kiöntheted a lelked. A depresszió ellen tuti tippet nem tudok, de sokak szerint a futás (vagy akármilyen testmozgás) jót tesz, vagy egy új hobbi. Ha teheted, menj el nyaralni/kirándulni. Vagy csináltass magadnak új, dögös frizut (tudom, ez apróság, de ez is pozitívum, ami növelheti az önbizalmad és az életkedved :)).
2013. máj. 10. 15:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A depressziódat kezeld, szerintem azzal elöbbre mész. Menj pszichológushoz, vagy az nagyon jó ötlet, ha változtatsz magadon: az öltözködéseden, az életmódodon. Ez azért segít, mert nem érzed azt, hogy kicsúszik a lábad alól a talaj.

Amúgy ismerem ezt a helyzetet: anyám klinikai depressziós, nagymamám alkoholista, és természetesen mindkettöt kellett örokölnöm. Teljesen megértelek.

2013. máj. 11. 06:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Tiszteletre méltó, hogy felismerted, hogy alkoholproblémáid vannak. Az okot kell kezelni, ami kiváltotta az alkoholizmust.
2013. máj. 12. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!