Melyik az egészségtelenebb életmód: aki láncdohányos, vagy aki 60 kg felesleget cipel magán?
Szia! Talán a tulsúújos.. mert ott kialakulhat a sok súlyfelesleg miatt szívbetegség, cukor betegség, magas vérnyomás..
a dohányosnál: agresszió, zihálás, tüdőbetegség,
Szerintem a 60 kg súlyfelesleg!!!
Szerintem a láncdohányos, de nehéz ezt így megmondani, mindkettőnek vannak kockázatai, mindkettő veszélyes.
A súlyfelesleg akárhogy is vesszük, valamilyen szinten természetesebb dolog, sok élőlény direkt meghízik télre. Persze terheli a szervezetet és veszélyes.
Ezzel szemben a láncdohányos olyan káros anyagokkal terheli folyamatosan a szervezetét, amit a szervezetnek amúgy még véletlenül se kéne elviselni.
Na meg sokkal több kövér öreget látni, mint láncdohányost. Legalábbis mifelénk.
a túlsúlyosaknak kb 98%-ukban lesz valamilyen betegségük idősebb korukra.
a láncdohányosoknál ez a százalék azért kevesebb.
ígyhát én a túlsúlyt mondanám.
Szerintem eleve az emberek döntő többségének lesz valami betegsége idős korára, a túlsúllyal való összefüggés nem olyan egyszerű, ok-okozati. Rengeteg sovány ember lesz cukorbeteg, rengeteg sovány embernek lesznek szívproblémái.
A dohányzás szerintem egyértelműbben indukálja a a tüdőrákot, az érszűkületet, mint a túlsúly.
Csak a saját ismerősi körömben gondolkodva vesztettem már el 40 éves láncdohányos ismerőst tüdőrákban, pedig nem sok dohányost ismerek, viszont túlsúlyos emberből ismerek legalább 20at, ebből legalább 5 nagyon erősen túlsúlyos és a felük 50 évnél is idősebb és egyiküknek van csak cukorbetegsége, de neki is az örökletes típus.
Mondjuk él a közelünkbe valaki, akit én nem nagyon ismerek, de túlsúlyos és cukorbetegség miatt le kellett vágni a lábát. Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen típsú cukorbetegsége volt.
De valahogy több relatíve fiatalon (40-50 év) meghaló bagósról hallok, mint kövérről.
aki a súlyt mondja cigizik, aki a cigit mondja dagadt.
mindkettő káros, egyszerre meg gyilkos kombináció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!