Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 5000mg C-vitamintól lehet...

5000mg C-vitamintól lehet valami bajom?

Figyelt kérdés

2013. szept. 8. 23:32
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ha tabletta vagy pezsgő formájában viszed be a szervezetedbe, vesekő is kialakulhat. Ha természetes forrásokból nyered, akkor annyit vihetsz be, amennyit csak akarsz. Vízben oldódó vitamin, majd távozik hasmenés, ill. vizelet formájában. :)
2013. szept. 10. 18:54
 12/17 anonim ***** válasza:

IGEN, lehet tőle bajod. Az alábbiak:

- ha hajlamos vagy oxalát tipusú vesekőre, akkor növelheti a C-oxalát vesekő kialakulásának kockázatát;

- ha hosszú időn keresztül szeded, akkor miután abbahagytad, nehezebben tudja a szervezet felvenni a táplálékból a C-vitamint;

- akutan hasmenést, és/vagy gyomorégést okozhat.

Természetes forrásból nem tudsz ennyit bevinnni, és felesleges is. Elég a tizede.

2013. szept. 12. 08:18
 13/17 kleinvilmos válasza:

Évekig 1000mg/nap szedtem. Mivel jelentősen megnőtt ezáltal a szervezetem védekezőképessége, jóindulatú nyálkahártya burjánzást okozott az orrüregemben az allergiám miatt, aminek műtét lett a vége.

Azóta nem szedek C vitamint.

2013. szept. 14. 15:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lesz! Sőt nagyon egészséges és a mai világban ez a minimum. Üzenem MINDENKINEK nem mutatott ki hogy vesekövet okozott volna eddig valaha is a C vitamin. Okozhat de még egyetlen egy embernél nem okozott!!! Figyelmedbe ajánlom persze másnak is www.drlenkei.hu

Igen könnyebbé teszi a székletet de csak még a szervezet megszokja! Amit a gyógyszergyár is persze természetesen azt mindenki elhiszi mert miért is hazudnánk ők! Hát kérem szépen olyan nincs hogy vitaminmérgezés!!!!!! Baromság! Ajánlott napi adag!!! Ilyen sincs!! Ébredjetek már fel!! Köszönöm!

2013. szept. 14. 19:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

[link]

2013. szept. 15. 11:33
 16/17 yoruichi válasza:
Szia! Dr. Lenkei...hmmmm...szientológusokra én nem hallgatanék a helyedben...nézz utána kik ők és miket adagolnak be másoknak! Én mielőtt valamit ide szoktam írni utána nézek mit is akarok mondani hogy én ne égjek be :)
2013. szept. 15. 16:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Lenkei Gábor ("szektás", scientológus) pont annyira releváns a kérdésben, mint Németh Sándor (HIT Gyülekezete) a katolikus vallásban (=szerinte az ördög egyháza), vagy mint Hitler a judaitikában.
2013. szept. 17. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!