Lehet rosszul lenni C-Vitamintól?
A C vitamintól nem lehet rosszul lenni.
Lehet, hogy a vitamin valamelyik összetevőjét nem bírod.
Aszkorbinsavon kívül ez a márka még a következőket tartalmazza:
„Sunset yellow” Al-lakk (E 110) 5,81 mg rágótabletánként, narancs aroma, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sztearinsav, nátrium-ciklamát, talkum, „Cantab” (dextrátok), pektin.
Nem hangzik túl jól.
Inkább vegyél sima aszkorbinsavat a gyógyszertárban, vagy egyél sok zöldséget, gyümölcsöt.
A rosszulléted lehet véletlen egybeesés is.
Hát pedig egyértelműen azután volt, hogy bevettem ezt, és máskor soha sincsen ilyesmi problémám, leginkább tényleg ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani amikor majdnem elájul az ember! A gyomrom egyáltalán nem lett rossz tőle.
De egyáltalán nem szoktam ilyesmiket szedni, és gyümölcsöt sem nagyon eszek, nem tudom ez számít-e.
Lehet, hogy a természetnek van igaza mégis és agyömülcsben zöldségben lévő C-vitamin elég. Különben kipusztult volna az emberiség addig, míg fel nem találják a C-vitmin tablettát.
Megfelelően változatos, vegyes táplálkozás mellett egy egészséges embernek NINCS szüksége plusz vitamin bevitelre.
Lehet, hogy valamelyik egyéb összetevőre vagy allergiás vagy semmi összefüggés nincs a rosszulét és a vitamin vóbevétel között.
Nem hiszem, hogy a c-vittol lettel rosszul.
En napi szinten elfogyasztok kb. 5-6 grammot, neha tobbet, es soha nincs semmi bajom tole, sot, jobban erzem magam. En olyan cvit szedek, amiben van ascorbic sav, citrus bioflavonoidok, csipkebogyo de nincs benne szinezek, meg egyeb szemet. Elkepzelheto, h az egyik osszetevore lettel erzekeny es az is lehet, hogy egyszeruen ehes lettel, leesett a vercukrod, akkor erzi ajulas szelen magat az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!