Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehet rosszul lenni C-Vitamintól?

Lehet rosszul lenni C-Vitamintól?

Figyelt kérdés
Eddig semmi problémám nem volt, de azt mondják télen egészséges a C-Vitamin így bevettem egyet, Euro C-Vitamin, 1000 mg, majd egy negyed óra múlva hirtelen rosszullettem, mintha elájulnék, soha nem szoktam szedni ilyesmit, mitől lehet ez??

2013. márc. 8. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
max a gyomrod fájna ha nem bírja a savas dolgokat
2013. márc. 8. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:

A C vitamintól nem lehet rosszul lenni.

Lehet, hogy a vitamin valamelyik összetevőjét nem bírod.

Aszkorbinsavon kívül ez a márka még a következőket tartalmazza:

„Sunset yellow” Al-lakk (E 110) 5,81 mg rágótabletánként, narancs aroma, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sztearinsav, nátrium-ciklamát, talkum, „Cantab” (dextrátok), pektin.

Nem hangzik túl jól.

Inkább vegyél sima aszkorbinsavat a gyógyszertárban, vagy egyél sok zöldséget, gyümölcsöt.

A rosszulléted lehet véletlen egybeesés is.

2013. márc. 8. 19:44
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát pedig egyértelműen azután volt, hogy bevettem ezt, és máskor soha sincsen ilyesmi problémám, leginkább tényleg ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani amikor majdnem elájul az ember! A gyomrom egyáltalán nem lett rossz tőle.

De egyáltalán nem szoktam ilyesmiket szedni, és gyümölcsöt sem nagyon eszek, nem tudom ez számít-e.

2013. márc. 8. 19:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy 3 kg gyümölcs tartalmaz 500mg Cvitamint!Ez a baj!
2013. márc. 8. 20:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Na de 2-es!Többféle C vitamin van! Te egy rágótablettát idéztél holott van bélben oldódó lassan oldódó is
2013. márc. 8. 20:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a természetnek van igaza mégis és agyömülcsben zöldségben lévő C-vitamin elég. Különben kipusztult volna az emberiség addig, míg fel nem találják a C-vitmin tablettát.

Megfelelően változatos, vegyes táplálkozás mellett egy egészséges embernek NINCS szüksége plusz vitamin bevitelre.

Lehet, hogy valamelyik egyéb összetevőre vagy allergiás vagy semmi összefüggés nincs a rosszulét és a vitamin vóbevétel között.

2013. márc. 8. 20:32
 7/10 anonim ***** válasza:
#5-ös: A #2-es vagyok. A kérdező által írt vitamin használati utasítását néztem meg konkrétan.
2013. márc. 8. 21:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a c-vittol lettel rosszul.

En napi szinten elfogyasztok kb. 5-6 grammot, neha tobbet, es soha nincs semmi bajom tole, sot, jobban erzem magam. En olyan cvit szedek, amiben van ascorbic sav, citrus bioflavonoidok, csipkebogyo de nincs benne szinezek, meg egyeb szemet. Elkepzelheto, h az egyik osszetevore lettel erzekeny es az is lehet, hogy egyszeruen ehes lettel, leesett a vercukrod, akkor erzi ajulas szelen magat az ember.

2013. márc. 8. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Régebben én is rendszeresen szedtem C vitamint. Utóbbi időben ugyan ezt a típust, sőt a sima aszkorbinsavat sem tudom szedni. A lenyelése után rögtön felpüffed a szemem. Glaukomás vagyok, ilyenkor teljesen olyan, mintha az egekbe szökött volna a szemnyomásom. Ilyenkor iszok egy kalciumot, és szép lassan rendbe jön a szemem. Ez alapján csak arra tudok gondolni, hogy nem bírja a szervezetem a C vitamint. Legalábbis a nem természetes, gyümölcsökben, zöldségekben levőt.
2013. márc. 9. 09:32
 10/10 anonim válasza:
Én Béresest vettem ami 500 mg és a bevonat titán oxid meg aluminium lakk :D nevetséges a bevonatot lekapartam bicskával és csak felét veszem be így egyik felét reggel másikat este és nem volt panaszom tovább tőle amúgy meg mint aki mosottsz@r jahh és aszkorbinsavat fogok legközelebb venni minden adalék izé nélkül mert a gyógyszeripar nem engedi hogy egészségesek legyünk.. dögöljünk meg alapon telecseszi ALUMINIUMMAL??!! hát ez aztán a világ...
2015. jan. 7. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!