Mtől lehet az embernek magas a vérnyomása? Lehet ezt örökölni? Sportal lehet rajta javítani?

túlsúly, mozgás szegény életmód, érfalódon lerakódott zsír plakkok az érfalon. Dohányzás, és fogamzásgátló szedése, stressz plusz az öröklött hajlam, ha ezekre a tényezőkre nem figyelsz oda.
Mozogj sokat az rendezi a vérnyomást, én edzőhöz járok, nagyon túlsúlyos voltam, enyhén emelkedett vérnyomással és mikor felültem szobabringára 10 perc alatt rendeződött vérnyomásom, alacsonyabb volt mint mikor felszálltam, persze a pulzusom nem, de az így normális. Évek óta mióta lefogytam 20 kilót rendben vagyok :)
Eü-s
Nekem is magas a vérnyomásom. Én is örököltem. Javasolták, hogy kezdjek el sportolni: futni vagy úszni. Mivel korábban futottam, tudtam azt nem fogok még egyszer, mert nekem nagyon unalmas volt. Úszni meg nem volt hova mennem.
Ezért vettem egy országúti bicajt, meg egy pulzusmérő órát. Kerestem egy jó edzéstervet és átlagban napi 28 km-t tekertem, 2 hónapig. Ezt volt az alapozás, persze, most már többet teljesítek. Emellett még napi 2x iszom vérnyomáscsökkentő gyógyteát. A ~138/90-es vérnyomásom most már 125-130 között mozog. A közérzetem is jobb, kevesebbet idegeskedem, sokat vagyok friss levegőn és mellesleg nem is unalmas biciklizni. Nekem ez bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!