Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem tudok normálisan aludni...

Nem tudok normálisan aludni mostanában, teljesen kimerült vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

7-8 éves koromig nem aludtam egyedül, utána sikerült leszoktatni erről, nagy nehezen, igaz 1 órámba telt mire elaludtam de sikerült. Nos nem rég csőtörésünk volt, és mivel albérletbe kellett mennünk, én az apámmal aludtam 2 hónapig.És most már megint visszaszoktam rá, de tegnap este is úgy volt: 9:13 fele elmentem aludni és 01:12-kor sikerült elaludnom... és már hetek óta így megy, altatót nem engedik, hogy szedjek, mert rászokik a szervezetem, de most már az se érdekel, ha leütnek és úgy alszok, mert már ELEGEM VAN!!! 1 év kellett, hogy megszokjam, de ez most durvább, és azért 1.-ben nem nyomta olyan nagy teher a vállamat, de 8.-ba mi lesz? Ha nem tudok aludni, akkor bealszok még a végén az egyik órán... Orvoshoz nem engedik, hogy forduljak, mert nem értik meg, hogy nem tudok aludni.

Azért utánajártam, és (ha jól megnéztem) Inszomniám van, ami valami alvás zavar. Tehát tippeket kérnék, elalváshoz.

Amiket próbáltam:

-Az ágyamat csak akkor használni mikor aludni akarok

-meleg tej

-számolás

2013. júl. 6. 11:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Elnézést, hogy korábban nem tudtam írni, de nem internet kapcsolatom. Azt megköszönném ha belinkelnéd, mert ma is 2:23-kor tudtam elaludni...
2013. júl. 9. 07:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát pont azt a linket nem találom, de ha beírod a keresőbe, hogy "alvászavarok", akkor nagyon sok hasznos oldalt kidob.
2013. júl. 9. 11:27
 13/15 A kérdező kommentje:
Rendben. Ma voltunk dokinál, feltettek ilyen 24 órás vérnyomás mérőt. Megkérdeztem tőle, azt mondta, hogy mindenképpen vegyünk valami természetes növényi kivonatokból álló altatót, szóval anyukám el is ment venni.
2013. júl. 9. 14:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Na ennek örülök. Ami ilyen természetes, attól nem leszel függő, nincsenek benne káros dolgok, ne félj tőle.

Reméljük ez csak egy kamaszkori hormonőrület! :)

2013. júl. 10. 10:35
 15/15 anonim ***** válasza:
a magas vényomás egyértelműen befolyásolja az alvást - az alvás ugyanis úgy jön létre, hogy a vérnyomás és a testhőmérséklet lecsökken. Ha magas a vérnyomásod, akkor az nem engedi elaludni a szervezetedet. Tehát feltétlen kérdezz rá a dokinál, hogy mit javasol magas vérnyomásra. Ha nem tudsz aludni, még inkább felmegy majd a vérnyomásod. És a riasztót is oldja meg a család valahogy, mert a felriadások (óriási stressz a szervezetnek, ha az alvás nem folyamatos) még inkább emelik a vérnyomást, mert a szív nem tud pihenni. (Meg hát te sem...). A vérnyomásodat hozasd rendbe feltétlen, sporttal például, lazítással. És szerintem túl korán fekszel le... Általában a kamaszok hormonrendszere olyan, hgy éjfél előtt nem nagyon alszanak el, persze vannak kivételek. Családban minden oké? Nekem úgy tűnik, hogy nem igazán tekintenek egyenrangúnak a szüleid - vajon Te vislekedsz néha gyerekesen vagy a szüleid ilyen Muglik? cask mert ez is stresszt vált ki, ha az embert semmibe veszik, főleg, ha a saját testedről, szervezetedről, pihenésedről van szó.
2013. okt. 25. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!