Körzeti orvos írhat fel Rivotrilt, ha tudja, hogy pszichiáter is azt szokta felírni nekem?
Figyelt kérdés
Ő küldött pszichiáterhez, mikor visszamentem hozzá, mondtam, hogy miket írt fel. Csak most elfelejtettem elmenni, meg elég messze is van, és közben elfogyott a gyógyszerem, időpont meg sokára van. Ha mondom a háziorvosnak, akkor felírja a Rivót?2013. jún. 5. 12:05
1/9 anonim válasza:
Igen felírhatja, de szakorvosi javaslat nélkül teljes árat kell fizetned érte.
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha viszek ambuláns lapot, amin rajta van, hogy a pszichiáter azt írta fel, akkor a háziorvos is felírhatja nem teljes áron? (Persze, hogy nem adott ambuláns lapot a pszichiáter egyébként... :/)
2013. jún. 5. 12:28
3/9 anonim válasza:
Az ambuláns lap nem elég. Szakorvosi javaslat kell.
4/9 A kérdező kommentje:
Az hogy néz ki?
Egyébként köszi a válaszodat!
2013. jún. 5. 12:45
5/9 anonim válasza:
A szakorvosi javaslatot általában ráírják az ambuláns lapra. Ezzel teszik lehetővé, hogy a háziorvos is emelt támogatással írhassa neked fél évig. Nekem ugyan nem pszichiátriai gyógyszert írtak így, de nem külön lapon volt a javaslat. Amúgy valóban felírhatja háziorvos a Rivotrilt, csak ahogy írták előttem teljes áron, és szerintem egy doboznál többet nem fog felírni.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!
Nekem amúgy frontint azt felírta mindig szemrebbenés nélkül, de félek, hogy a rivotrilt már nem fogja, mert legutóbb is elég kelletlenül írta ki az asszisztens a frontint, hogy nem kellene annyit szedni... Aztán már nem szívesen megyek "kunyerálni". Viszont totálisan visszafejlődtem, a pszichológusnál megint képtelen vagyok beszélni (egy ideig szüneteltettem a nyugtatót), és mondta , hogy kellene gyógyszer, mert így nem tud mihez kezdeni velem
2013. jún. 5. 13:04
7/9 anonim válasza:
Nálunk nem fogadják el, sőt a zárójelentést sem fogadják el szakorvosiként.
8/9 anonim válasza:
Nálunk sem fogadják el csak önmagában, és nem is szabad elfogadniuk. De akkor, ha a szakorvos ráírja akár a záróra, akár az ambuláns leletre a javaslatát, hogy milyen kóddal, melyik gyógyszer, mennyi ideig íratható családorvossal, akkor az felírhatja. Viszont félévente meg kellett újítani, az igaz. Amúgy sem árt félévente bizonyos gyógyszerek szedése esetén szakorvosi kontroll.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Azt hiszem, felhívom inkább a pszichiátert, hogy ha időpontot nem is tud adni, de receptet otthagyhatná az asszisztensénél...
2013. jún. 5. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!