Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Körzeti orvos írhat fel...

Körzeti orvos írhat fel Rivotrilt, ha tudja, hogy pszichiáter is azt szokta felírni nekem?

Figyelt kérdés
Ő küldött pszichiáterhez, mikor visszamentem hozzá, mondtam, hogy miket írt fel. Csak most elfelejtettem elmenni, meg elég messze is van, és közben elfogyott a gyógyszerem, időpont meg sokára van. Ha mondom a háziorvosnak, akkor felírja a Rivót?
2013. jún. 5. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen felírhatja, de szakorvosi javaslat nélkül teljes árat kell fizetned érte.
2013. jún. 5. 12:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha viszek ambuláns lapot, amin rajta van, hogy a pszichiáter azt írta fel, akkor a háziorvos is felírhatja nem teljes áron? (Persze, hogy nem adott ambuláns lapot a pszichiáter egyébként... :/)
2013. jún. 5. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ambuláns lap nem elég. Szakorvosi javaslat kell.
2013. jún. 5. 12:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Az hogy néz ki?

Egyébként köszi a válaszodat!

2013. jún. 5. 12:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A szakorvosi javaslatot általában ráírják az ambuláns lapra. Ezzel teszik lehetővé, hogy a háziorvos is emelt támogatással írhassa neked fél évig. Nekem ugyan nem pszichiátriai gyógyszert írtak így, de nem külön lapon volt a javaslat. Amúgy valóban felírhatja háziorvos a Rivotrilt, csak ahogy írták előttem teljes áron, és szerintem egy doboznál többet nem fog felírni.
2013. jún. 5. 12:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!

Nekem amúgy frontint azt felírta mindig szemrebbenés nélkül, de félek, hogy a rivotrilt már nem fogja, mert legutóbb is elég kelletlenül írta ki az asszisztens a frontint, hogy nem kellene annyit szedni... Aztán már nem szívesen megyek "kunyerálni". Viszont totálisan visszafejlődtem, a pszichológusnál megint képtelen vagyok beszélni (egy ideig szüneteltettem a nyugtatót), és mondta , hogy kellene gyógyszer, mert így nem tud mihez kezdeni velem

2013. jún. 5. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk nem fogadják el, sőt a zárójelentést sem fogadják el szakorvosiként.
2013. jún. 5. 13:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem fogadják el csak önmagában, és nem is szabad elfogadniuk. De akkor, ha a szakorvos ráírja akár a záróra, akár az ambuláns leletre a javaslatát, hogy milyen kóddal, melyik gyógyszer, mennyi ideig íratható családorvossal, akkor az felírhatja. Viszont félévente meg kellett újítani, az igaz. Amúgy sem árt félévente bizonyos gyógyszerek szedése esetén szakorvosi kontroll.
2013. jún. 5. 13:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azt hiszem, felhívom inkább a pszichiátert, hogy ha időpontot nem is tud adni, de receptet otthagyhatná az asszisztensénél...

2013. jún. 5. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!