Gyász. Feldolgozási módszereket, pszichológiai vagy alternatív technikákat tudnátok ajánlani?
Nincs túl sok válasz.. utoljára Nagymamám vesztettem el 2 éve. A mai napig tudok sírni miatta, de már egyre kevésbé. Nekem az segített, hogy nagyon beteg volt és tudtam, hogy a halála könnyített rajta, nem szenvedett tovább. Ez szomorú, de ez az élet rendje, előbb vagy utóbb mindenki elmegy...
Te gyászolsz vagy másnak akarsz segíteni?
Nekem sokat segített a gyásszal foglalkozó szakkönyvek olvasása, tanulmányozása. Komolyan, Neked is ezt javaslom. Menj be egy könyvesboltba és a pszichológia alatt biztos találsz valamit.
Ezen kívül egyedül felidéztem a közös emlékeinket, hozzá aláfestésnek mentek a közös számaink. A képeinket nézegettem. Azt is, amikor már beteg volt, és azt is amikor már halott volt. Amikor elment, visszaidéztem újra és újra, hogy történt. Direkt feltépkedtem a sebeimet, viszont ezáltal újra és újra szembesítettem magam, hogy már nincs. Egészen addig, ameddig már felfogtam, hogy nincs. Egyébként ez a feldolgozás nem egy lineáris folyamat, inkább spirál. Vagyis, többször végig kell járni az elengedés útját, mire valamennyire végre sikerül. És az elengedés az nem felejtés. Ezt is fontos, hogy tudd.
Amit nem javaslok: médiumok, halottlátók és nekem sajnos a doki sem segített (bár ez nem jelenti azt, hogy Neked sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!