Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehetne itt pánikbetegekkel...

Lehetne itt pánikbetegekkel beszélgetni?

Figyelt kérdés
Szeretném kibeszélni a pánikbetegségem,de más nem érti meg mivel nem tudja mit élek át.Szívesen beszélgetnék pánikbetegekkel,akár itt akár privibe.
2013. máj. 9. 22:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Kezd itt, bemutatkozással, aztán meglátjuk.
2013. máj. 9. 22:39
 2/10 A kérdező kommentje:

Nemrég állapították meg nálam a pánik betegséget.Eddig 3szor volt pánik rohamom.Voltam kardiológián de ott minden rendben van.

Ezek a rohamok szédüléssel,gyors szívdobogással,remegéssel,félelem érzettel,zsibbadással járnak.Mindig attól félek hogy szívrohamom lesz,és meghalok,vagy bármi bajom és nélkülem kell felnőnie a gyerekemnek.Ezek a rohamok inkább mióta megszültem azóta jelentkeztek.

Te milyen pánik beteg vagy?Mik a félelmeid?Hogy vészeled át ezeket a perceket?

2013. máj. 10. 09:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem pánikbetegség, hanem a szív körüli idegek problémája,mégpedg az ellenőrizhetetlen ingerek által kiváltot szívnek a meglódulása. Ez a jelenség a lakóság legalább 10%-nak van és egyre többeknél mutatkozik. A vizsgálatoknál nem észlelnek semilyen rendellenességet.Valaki az előforduláskor Neurol gyógyszert használ, más meg légzésgyakorlatot csinál és így normalizálja a szívritmust.
2013. máj. 10. 09:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor most kinek higgyek?neked vagy az orvosoknak?de ha ezt nem lehet kimutatni akkor honnan tudják?
2013. máj. 10. 14:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez egyértelműen pánikbetegség, nem fizikai probléma!!! Én is pánikbeteg vagyok sajnos, és én is részben ugyanezeket érzem: szívdobogás,vagy pont mintha lassulna le, szívmegállástól,haláltól rettegés, remegés.

Mindenféle vizsgálatom voltam már,minden negatív, ellenben járok pszichiáterhez,és felírt antidepresszánst + nyugtatót. Lehet szidni,mert gyógyszert szedek, de higgyétek el,hogy van az az állapot,amikor más nem segít. Azóta sokkal jobban vagyok (lekopogom).

Kedves kérdező, ha gondolod,írj nyugodtan privátban.:)

24/L

2013. máj. 10. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez a pánikbetegség. Egyetlen ésszerű módszerrel tudsz meggyógyulni: a legszigorúbban betartod az orvos utasításait, és amennyire csak lehet, kerülöd azokat az élethelyzeteket, amik ebbe belesodortak. Látom, mindjárt akadt is levelező partnered, de írhatsz nekem is. Én már egy "kigyógyult " pánikos vagyok. És igazad van: írd ki magadból, mert nem egyedül vagy a problémával. Van a betegségünknek egy weboldala is: www.bura.hu
2013. máj. 11. 22:30
 7/10 anonim válasza:
Engem is bevennetek? ;) 27 eves vagyok majdnem 10 eve panikbeteg. Van egy 20 hos lanyom. Mielott terhes lettem mar kb fel eve kezdtem tunetmentes lenni es nem szedtem semmit. Aztan szules utan visszatert. Nem tudtam mitkezdeni a secsemovel,segitsegem csak a parom volt aki ugye dolgozni jart. Sajnos orvoshoz jarni nem tudok,mert a lanyomat nem tudom hova tenni,fizetos orvosra pedig nincs penzem. Jelenleg ott tartok hogy neha mikor erzem a baj elozmenyeket,bekapok 0,25-0,5 xanaxot.
2013. máj. 21. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Természetesen beveszünk a csapatba! Annyit azért tudjál, hogy a megoldást csak a pszichiáter tudja adni, gyógyszerrel. A xanax is gyógyszer, csak az kevés ehhez. Annyit érjél el, hogy kérj időpontot az sztk pszichiátriára, ha lehet mielőbb, mert lassan kezdődnek a nyaralási szezonok, és ilyenkor akár 3 hónapot is kell várnod. Nos a rendelésen az orvos felírja neked a gyógyszert ( azt mindenképp mond el, hogy pici babád van!), és innentől kezdve kb három hónaponként kell bemenned kontrollra, vagy ha valami baj van Én épp ma voltam, és láttam kiírva, hogy nem kell háziorvosi beutaló sem. Tudod, ez jó is meg rossz is. Jó abból a szempontból, hogy kihagysz egy orvost. Rossz pedig abból a szempontból, hogy a háziorvos eddig, mielőtt kiadta volna a beutalót, kivizsgáltatott egészségileg, így pszichiáterhez már tuti gyagyásan mehettél, nem volt más bajod. Viszont így hogy elmész e nélkül, és kivárod a 2-3 hónapot, mire bejutsz, és ott derül ki, hogy neked 1001 más bajod is van, amit a pszichiáter nem is tud kezelni. Azt mehetsz vissza etc...
2013. máj. 22. 13:38
 9/10 anonim ***** válasza:

engem is bevesztek?

nekem már kiskorom óta vannak ilyen pánikbetegséghez hasonló tüneteim.

sajnos otthon apukám nagyon sokat ivott és rengeteget veszekedett anyukámmal(azóta már kicsit jobb a helyzet)

ami kihatással volt rám(nem voltam olyan bátor,nem nagyon ment a barátkozás,visszahúzódó voltam)

Az általánosban is kiközösítettek végig ami elég rosszul érintett(elég sokat bántottak)

Az utolsó két évben a másik osztályokból a nagyobb fiúk(idősebbek voltak nálam mert buktak)folyamatosan zaklattak,fogdostak,molesztáltak.Ha védekezni próbáltam megütöttek.

ekkor kezdődtek a komolyabb pánikrohamaim.

az én tüneteim:fulladásérzet,nehézlégzés,kezek zsibbadása,szédülés,szívdobogás,

sajnos azóta is nehezen tudok barátkozni(de próbálkozok)

a fiúkkal még mindig nem tudok barátkozni.

nem bírom ha megpróbálnak hozzám érni stb.és sajnos ezt nem tudom hogy lehetne leküzdeni.

esetleg ha valaki tudna ezzel kapcsolatba tanácsokat adni azt megköszönném:)

nyugodtan írjatok privibe is:)

kedves kérdező!

te hogy vagy azóta?

és a többiek?

2013. júl. 9. 14:26
 10/10 anonim ***** válasza:

16/l

előző voltam:)

2013. júl. 9. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!