Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Sok a nyálam? Nemtudok beszélg...

Sok a nyálam? Nemtudok beszélgetni. És egyéb gondok.

Figyelt kérdés
15 éves fiú vagyok. Jó pár ideje egy kissé el van dugulva az orrom. Voltunk erre specializálódott orvosnál legalább 7-8 alkalommal, fel írtak orr sprayeket, béres cseppet miegymást. Egyik sem hatott. Legutoljára azt mondta az orvosnő, hogy kamaszkorban nőnek a csontok, bizonyára most fejlődik az orrcsontom és majd elmúlik, legyek türelemmel. Borzasztó már több hónapja el van dugulva az orrom. Aki tud ebben segíteni, esetleg tudja mi a bajom, KÉREM segítsen! :(. Nos nem ez a fő kérdés, ezt csak leírtam "előzménykét". Nem tudom mióta ( valószínű az orrom eldugulása óta) azt vettem észre, hogy sokszor elrontom a szavakat, érthetetlenül mondom ki, egybefolynak. Főleg az R és L, NY J betűs szavakat rontom el. Már félek beszélgetni, egyre jobban zárkózok magamba. Mikor nagyon gyorsan akarok mondani valamit és elrontom és a többiek csak néznek, olyan szánalmasnak érzem magam, legszívesebben elásnám magam. Ez így megy már hetek óta.. Régen is előfordult, hogy ha ideges voltam, vagy nagyon pörögtem, nem tudtam értelmesen ki mondani a szavakat. Nem eszek elég vitamint(gyümölcsöt), lehetséges, hogy a vitamin-hiányom miatt van ilyen betegségem ami az orromra és a számra is kihat? Esetleg egy erős megfázásra rákontráztam a gyenge immunrendszeremmel és azzal, hogy nem eszek elég vitamint? Kihagytam, hogy nagymamámtól örököltem érzékenységet a megfázásra, arcüreggyulladásra. Nagymamámnak kiskorában 10-szer felszúrták az arcüregét. No de visszatérve a beszéd problémámra; mit tehetnék? Mitől lehetne kevesebb a nyálam? Vagy ha egybefügg az orr és beszéd gondom, összességében MIT TEHETNÉK ELLENNE? Már teljesen ki vagyok akadva.. Nem tudok rendes életet élni így,hogy a mindennapi kommunikációm katasztrófa. Utólag még ideírnám,hogy fáradékony vagyok, iskolában egyfolytában álmos vagyok, pedig eleget pihenek. Kérlek Titeket SEGÍTSETEK!
2011. nov. 28. 21:45
 1/3 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem bele írni, hogy gyakran fehér lepedékes a nyelvem felülete.
2011. nov. 28. 21:47
 2/3 anonim ***** válasza:
KERESS FEL EGY MÁSIK ORVOST!!!!!Ez sokminden lehet pl:orrpolip,vagy az ormanduládat ki kellene veni,ezek nagyon komoly gondok föleg a te korodban.anyukádnak mond el igy őszintén és keresetek másik orvost olyat aki nem félvárról veszi a problémádat!sok sikert neked,minél hamarabb gyógyulj meg!!
2011. nov. 28. 22:01
 3/3 A kérdező kommentje:
A városi kórház fül-orr gégészéhez mentünk mindig. Mondott már orrpolipot, orrmandula műtétre azt mondta, az én koromba még nem ajánlatos megműteni, ha nem muszáj. Van egy kis orrsövény ferdülésem, de az nem mérvadó. Ja, és nem érzem rendsen a szagokat, talán még egy picit a fülem is elvan dugulva. Nem tudom mit tegyek. Anyukám azt mondta nemtudunk mit tenni, ha az orvos ezt mondja. Már szinte kezdek depresszióba esni :/. Köszönöm a gyors választ!
2011. nov. 28. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!