Hőhullámok 25 évesen?
Lehet nem is hőhullám a neve, de fogalmam sincs mi történik velem. Vannak helyzetek, amikor még a legnagyobb hidegben is leizzadok, fejem tetejétől a lábam ujjáig, szinte igy véigsöpör rajtam, és utána nem érzem jól magam a bőrömben, le kéne zuhanyozni (de nem mindig lehet ezt megtenni). Általában stresszes helyzetekben mindig ez van, de néha csak úgy,amikor semmi nem történik,akkor is.
Mivel függhet ez össze? Vegetatív idegrendszer? Pajzsmirigy?
Milyen orvoshoz menjek ezzel?
Lehet pnik roham, menj orvoshoz, ha, hangsúlyozom, HA nagyon zavar.
Te így reagálod le a stressz helyzeted, a tünetet tudják kezelni, de magát a reakciót nem, mert természetes.
Sokkal jobb, ha pszichológussal beszélgetsz, test-én terápián veszel részt.
Sokkal több dolog normális, mint azt hinnénk. Ennek a kornak a rák fenéje, hogy egy csomó természetes emberi, fiziológiai reakciót "betegségnek" titulálnak, mert akadályoz, mert ciki, mert nem tudsz tőle dolgozni...
Szóval, ha nem annyira vészes ne fordulj vele orvoshoz.
Én pl. minden reggel szabályosan rosszul vagyok, mert bagoly idegrendszerem van, és a korai kelés megvisel. Szedhetnék rá mindenfélét, sokat akkor se változna.
Első kör: teljes vérvétel, vizeletvizsgálattal. TSH-vizsgálat kérése ráadásként. Ezzel elmenni endokrinológushoz. A legjobb az országban Dr. Solymosi...Tamás, ha jól tudom. Telefonszáma fenn van a neten. Mindig nézi a mobilját, nyugi. Leginkább úgy csinálja, hogy hagyja, hogy csörgesd, aztán nem sokkal később ő hív vissza téged!! Elképesztő pasi :) Ha ő túl messze van, majd ő megmondja, kit ajánl neked a környékeden. Ha ez a pajzsmirigy-vonal nem vezet eredményre, akkor... egyrészt a doki úgyis mond valami útmutatót, másrészt... eszedbe ne jusson a tüneteidet (25 éves vagy!!!) természetesnek venni, nem foglalkozni vele! (Egyébként ha pánikroham pl., akkor annak is lehet a hátterében a pajzsmirigy - csak hogy tudjál róla! A p.m. meg hol a szívet, hol mást nyír(hat) ki, de elég gyorsan. Kezeléssel viszont baromi hamar rendbe jössz! :))
Amúgy a szív"roham" sem mindig köszönhető szervi bajnak, a - kezeletlen - stressz éppen úgy tepsibe tehet, mint egy rendellenes billentyű.
Furán hangzik, de "hőhullám", menopauza beköszönhet már 30 körül is. Ennek ellenére nagyon gyanúsan "pajzsmirigyesnek" tűnnek a tüneteid. Hamar járj utána, magától nem fog rendbe jönni, sőt!
Sok szerencsét és gyógyulj meg!
P.S.: bár mindenki Pest bűvöletében él, miszerint ott vannak a legjobb orvosok meg ott kaphatod a legjobb kezelést - de ez a hit "felejtős"! Nekem pl. az alulműködésemet nem ismerték fel, sőt, műteni akarták!!! - pedig azt túlműködésnél vagy göbösödésnél csinálják! Szóval majdnem hazavágtak. Egy népszerű/elismert pesti kórházban! (Pedig - bevallom - előtte voltam én a Solymosinál is, de ő annyira egyszerűen "lökte" a diagnózist, meg a közeg is annyira egyszerű volt(Gyöngyösi kórházban dolgozott akkor, most asszem, máshol, de ez nem biztos), hogy elkolbászoltam, "menő" dokikat keresni Pesten. Nos, nagyon nagyot hibáztam! De szerencsére végül jól alakult minden. Köszönhető ennek a csendes, nem-flancos, nagytudású dokinak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!