Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől lehet nehezített légzésem?

Mitől lehet nehezített légzésem?

Figyelt kérdés
Alapjában allergiám van, egy nap többször is van nehezített légézésem, stresszre is előjön. Általában válladékot is köhögök fel, ami néha hígabb, néha sűrűbb. Olyan mintha a mellkasom közepén néha ülne valaki.
2013. ápr. 20. 14:03
1 2
 1/11 anonim válasza:

Esetleg nem vagy asztmás? Vizsgálták már? Én köhögök 1,5 éve, oka egyelőre ismeretlen. Nehezített légzésem nincs, váladék az van. Szerencsére az asztmát kizárták. 4 hónapja vettem egy hasznos készüléket, neve RC-Cornet, ez segít megszüntetni a köhögést, valamint megtisztítani a légutakat is. Asztmára is jó. Tudom ajánlani, nekem sokat segít.

Az asztmát nézesd meg, mert később rosszabb lesz, ha ez az.

2013. ápr. 20. 18:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, mint irtam allergiás vagyok, nem tudom, hogy az átalakulhat-e asztmává.
2013. ápr. 20. 21:18
 3/11 anonim válasza:

Az RC-Cornet kézi készülékkel egyszerű módon szabadíthatja fel légutait. Segít megszüntetni a

kínzó köhögést és légszomjat. Olyan embereknek is javasolható, akiknél megterhelés hatására nehezebbé válik a légzés. Ilyen esetekben az RC-Cornet segíthet a tünetek megszüntetésében és a légutak megtisztításában. A készülék rendszeres használatával tapasztalni fogják, hogy az intenzitás növelhetővé válik.

2013. ápr. 20. 22:25
 4/11 anonim válasza:

Sajnos elég gyakran asztmává alakul. Én is azért vizsgáltattam ki magam. Van allergiás asztma is. Keress rá a neten és olvasd el. Mindenképp vizsgáltasd ki magad minél hamarabb, mert van rá orvosság, viszont ha nem kezelik egyre rosszabb lesz és visszafordíthatatlan. Meg lehet fékezni az állapot rosszabbodását.

Egyébként hosszabb ideje fennálló reflux is okoz ilyen tüneteket ill. asztma kialakulása mögött is lehet ez az ok. Reflux lehet akkor is, ha nem érzed, hogy visszafolyik a sav.

2013. ápr. 20. 22:43
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, van inhaláló gépünk, salvus vízzel használom. Azóta van nehéz légzésem, mióta a mellkasi rtg bronchitis-t mutatott ki.

Régebben sokszor éreztem, hogy feljön a savam.

2013. ápr. 21. 08:15
 6/11 anonim válasza:
Akkor neked az általam is használt készülék segítene. Saxmed.hu oldalon a vélemények között épp egy bronchitiszes beteg dicsérte.
2013. ápr. 21. 12:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Azt nem tudod esetleg, hogy a bronchitis maradandó betegség vagy szakszerű kezelésre elmúlik? Lehetséges, hogy a sok stressz is rátesz.
2013. ápr. 21. 14:32
 8/11 anonim válasza:
Nem tudom, de ha dohányzol, azt érdemes abbahagyni. Szerintem nem árt évente kontroll vizsgálat, légzésfunkció stb. Ha régebben voltál orvosnál, akkor keress fel egy tüdőgyógyászt.
2013. ápr. 21. 20:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem, nem dohányzom. Járok pulmonológiára, pl. holnap is megyek. Valaki azt mondta, hogy ez stressz eredetű nehézlégzés.
2013. ápr. 21. 21:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Voltam vissza a tüdőgondozóba. Röntgenen voltam semmit nem mutatott ki, A légzés funkcióm is jó lett. Viszont a doktornő azt mondta, hogy allergiás asztmám van, Alvesco-t irt fel.
2013. ápr. 24. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!