Szerintetek lehet ebbe belebetegedni? (iskola)
minden ora elott ha felelunk idegbajt kapok,(foleg ha nem tanultam).Remeg a kezem es a hangom.
(mar kis koromban is ha verset kellett mondani elszorult a torkom es nem tudtam elmondani)
csak en vagyok ilyen vagy mas is?
ajánlom figyelmedbe a Király beszéde c. filmet:D
amúgy ez "csak" stressz
tessék tanulni rendesen és nem lesz semmi bajod:D csak úgy tudod ezt leküzdeni, hogy rutint szerzel a felelésben:)
Tudom hogy nem ezt a választ várod de hidd el hogy erre a legjobb megoldás az ha tanulsz :) Otthon mindig mond fel hangosan magadnak a végén, akár a tükör előtt, és akkor szokod a hangod is. és fölösleges azon aggódnod hogy az osztálytársaid téged fognak figyelni felelés közben,mert hidd el hogy miután megtudják a többiek hogy nem ők felelnek senki sem fog már a felelőre figyelni (szerintem te sme szoktál amikor más felel). És óra előtt ne beszéld be magadnak hogy úristen biztos te felelsz és biztos elcseszed meg elfelejted mit kell mondani. Gondolkodj csak pozitívan, és akkor nem fogsz leblokkolni. Meg gondolom úgy is segít a tanár egy kicsit ha megakadsz.
És ez tényleg csak gyakorlat kérdése. Mert amikor gimibe kerültem ott németet emelt óraszámban tanultam és vitatkozni kellett németül egy másik osztálytársammal jegyre pl: a környezetvédelemről, meg ilyenekről és először nagyon izgultam de később már csak egy kicsit. És hidd el tudom miről beszélsz, mert nekem volt egy nagyon szigorú töritanárom, aki felelés közben mindig sürgette a felelőt, meg megalázta, és előre szólt nekem hogy következő órán felelek, és annyira izgultam az óra előtt hogy teljesen hányingerem lett és remegtek a kezeim is.
és hidd el ha megtanulod amiből feleltek el fog múlni az izgulás meg a remegés :)
Igen belelehet, hát mibe nem :). De nem kell, elöttem jókat mond, halgass rá, leszarom tabi, meg tanulás sem árthat ha neked fekszik.
Ha durván rosszabbodik akkor mehetsz pszichológushoz(kineziológushoz), válthatsz sulit. Ilyesmi. Nem mondom hogy tedd ezeket, csak szerintem jó ha tudod a lehetőségeket. Ha valami tetszik, nem kötelező elviselni.
Ez amúgy egy tökre létező dolog. Mind beállítottság kérdése, mind biokémiai okai is lehetnek. Szóval nem vagy egyedül. Én is sokmindenen izgultam kiskoromban, mondjuk a tanarakat, pont le***tam mert a hitelességük többnyire mind a béka segge alatt volt. (Tisztelet a kivételnek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!