Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy próbáljam meg legyőzni a...

Hogy próbáljam meg legyőzni a stresszt?

Figyelt kérdés
sajnos nagyon sokat idegeskedem,nem tudom kordában tartani...minden egyes dolgozat előtt,meg előre idegeskedem egyes dolgokon,h nem fogok megfeleni ezen a vizsgán,azon a dolgon stb...
2013. ápr. 4. 00:48
 1/3 anonim válasza:
Ugyanez van nálam is ... A válasz engem is érdekelne :)
2013. ápr. 4. 01:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Először is tanulás közben próbáld a figyelmedet teljesen a tanulnivalóra irányítani. Próbálj meg érdeklődéssel foglalkozni az anyaggal. Ha ezzel nincs gond, akkor feleslegesen aggódsz, mert mindent megtettél, hogy jó eredményt érj el. Ha ennek ellenére is túl zavaró az idegeskedés (mert egy kicsi azért normális), akkor próbálj meg kikapcsolódni, nem foglalkozni a dolgozatokkal, tanulással. Amikor nem tanulsz, próbálj lazítani. Én csak ennyit tudok javasolni.

(Én is nagyon idegeskedős voltam kb. érettségiig. Na abban az időszakban már ott tartottam, hogy odáig se jutottam el, hogy idegeskedjek. Szinte lehetetlennek éreztem, hogy mindenből jó legyek. Azt csináltam, amit fentebb írtam. Vizsgára menet meg majdhogynem szartam rá, mi lesz az eredmény, én tanultam, ahogy tőlem tellett. Egy jó fölötti átlagú bizonyítvány lett belőle. Mondjuk konkrétan az érettségit nem is annyira éreztem nehéznek. Egyetemen már komolyabban kell készülni, tanulni. Legalábbis nekem, mivel alapjában véve lusta vagyok. De el kell dönteni, hogy akkor tanulok rendesen és akkor nincs gond, vagy maradok lusta dög, és akkor meg nem kell csodálkozni a rossz eredményeken.) Ajánlanám Csíkszentmihályi Mihály: Flow, az áramlat (A tökéletes élmény pszichológiája) című könyvét.

2013. ápr. 4. 02:13
 3/3 anonim válasza:
Eloszor otthon tanulj, aztán doga elott meg szard le :P Így nem arra koncentrálsz :)
2013. ápr. 24. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!