Fogamzásgátlótól kialakulhat magasvérnyomás?
Nem tudok másra gondolni, igaz számtalan oka lehet biztosan. De amíg nem szedtem, addig mindig normális értéket mértek.
Lassan 2,5 éve szedem. Mostanában 130-145ös a vérnyomásom... Ki is akadtak rá az orvosok,alkalmasságin mérték. Igazából alapból "fehér-köpenyes szindrómám" van, tehát ha meglátok 1 orvost, már attól izgulok. Ezért otthon is szoktam mérni, otthon mindig alacsonyabb picivel, de nekem ez is magas azt mondták.
Szerintetek jó ötlet, ha picit (min. 3 hónapra)abbahagyom a bogyót,és mérem folyamatosan a vérnyomásom?
Valakinek volt hasonló esete?
22/l
szia!
Nekem volt olyan, hogy 160-ig ment fel tőle. Épp kavartam valami tésztát, de úgy beszorított a nyakam-gyomrom-mellkasom, hogy le kellett ülnöm. Biztos, hogy a tablettától volt, de volt még sok más mellékhatása is.
Szerencsére idejében abbahagytam, és most már óvszert használunk :). 2,5 év elég volt belőle. Erős fejfájásaim is voltak, amik kitartottak órákon keresztül, volt, hogy már sírtam miatta...
:( olyan magas hál' isten nekem még nem volt, vagy lehet volt, csak nem akkor mértem.
Kár, hogy vannak mellékhatások :) Szerintem én is abba fogom hagyni, drágállom is az az igazság :/ bár majd kiderül ha óvszert veszünk hogy jövünk ki anyagilag.
Köszi a választ! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!