Orvosnál mindig magas a vérnyomásom, mit tegyek?
A párom is hasonló problémával küzd, ezt "fehér köpeny hypertoniának" hívják.
Nézd meg ezt a linket:
Nekem is ez volt a bajom de csak a háziorvosnál a szivgyógyász megkérdezte,hogy nem e feszélyez valami ott mert sok emberre nyomasztóan hat a rendelői környezet,nekem is ez volt a bajom neked is hasonló lehet bár én otthon nem mértemm mert elég drága egy vérnyomás mérő.Mert azt is megjegyezte a doki ,hogy az olcsó vérnyomásmérők nem érnek semmit sokszor nem pontosak és a csuklónál nem lehet ugyanazokat az értékeket mérni mint a felkaron ezért szerinte nem hasonlitható össze a 2 eredmény.Próbálj meg futni az is sokat tesz még ha ideges vagy akkor is javithatja a vérnyomnásod kevésbé leszel feszült.Nem hiába mondják épp testben épp lélek a fizikai és mentális állapot szorosan összefügg.
Remélem tudtam segiteni valamit.
Igen, köszönöm nektek!
Akkor ha 1 szem vérnyomáscsökkentőt beveszek akkor nem lesz magas a vérnyomásom a dokinál? Csak 1 orvosi vizsgálatom lesz, és ott kéne jó eredménynek lennie. Mert sajnálom hogy itthon viszont mindig normális a vérnyomásom, dokinál meg felmegy. Bár eléggé tudok stresszelni dolgokon amúgy is, túlzottan is gátlásos és merev vagyok.. De itthon mindig jó szokott lenni.
Köszönöm :)
Ha a doki is elhiszi hogy csak "iatrogén hipertónia" a tiéd, akkor elintézheti a folyamatos vérnyomásmérést, az bizonyíték erre.
De szerintem tanulj meg ellazulni, relaxálni én pl. vérnyomásmérés előtt is veszek egy mély levegőt, lassan engedem ki, pozitív, szép dologra gondolok, mosolygok, és soha nem volt ilyen gondom. Csak egyszer, amikor nem ittam eleget (szomjas voltam), a doki mondta, hogy attól van, hogy így kompenzál a szervezet.
Tehát igyál, sportolj és légy nyugodt!
Másik
Az orvos a mért értékekből el tudja dönteni, hogy csak "fehérköpeny" szindróma, vagy pedig tényleg magas... (Egyrészt ha magas, akkor az "alsó" érték is magas, másrészt, ha lelkiismeretes az orvos vár pár percet, és újra megméri.)
Egyébként attól, hogy otthon jó értékeket mérsz, még nem biztos, hogy jó is - az otthoni vérnyomásmérők egy része (főleg a csuklós) eleve alacsonyabb értéket mérnek, és ezek nem hitelesítettek. Nekem van itthoni, mindig alacsony értékeket mért, aztán kaptam 24 órásat, és kiderült, hogy valójában magas a vérnyomásom - volt olyan, hogy miközben a 24 órás mért, a másik karomon megmértem az itthonival, és teljesen más ereményt mutatott! Szóval szerintem az otthoniban ne bízz meg 100%-ig!
A vérnyomáscsökkentő gyógyszert erre az alkalomra nem javaslom,az az első napokon óriási fejfálást okoz!Esetleg el sem tudsz menni miatta az alkalmassági vizsgára.
Az orvosnál ne a vizsgálat elején mérjék meg, mert akkor feszültebb vagy, de főleg fekve és kétszer mérni.
Talán némelyik patikákban mérnek vérnyomást.Érdemes megérdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!