Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek, hogy egésségesebb...

Mit tegyek, hogy egésségesebb legyek? Szedjek vitamint? Ha igen, milyet?

Figyelt kérdés
A tünetek: Vérszegénység, vashiány, nagyobb igénybevételnél:( hányinger, szédülés), fáradékonyság, sokat alszom, de nem pihenem ki magam, alacsony vérnyomás, gyengeség, mostanában hányinger is.
2009. szept. 8. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyél sok zöldséget pl. spenotot és gyümölcsöt! Tudom bla, bla... :) De kiprobàlhatod a Dmben kaphato Ginzeng és multivitamin kapszulàt 1200ft körül van, szerintem jo!
2009. szept. 8. 10:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Kipróbálhatod a Lenkei-féle vitaminokat is.Összetett és helyrehozza a vitaminhiányos állapotot!

Sajnos ma már napi 1,5 kg paprikát kéne megenni ahhoz, hogy 1gramm C vitamin jusson az ember szervezetébe!Szóval még a bio zöldségekben sincs meg a szükséges vitamin.

2009. szept. 8. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:

találj valami aktív mozgásformát magadnak, és emellett, ha van időd és pénzed, akkor jógázz.

Ezek mellett kerüld a szénsavas üdítőket, a gyorséttermeket, a nagyon zsíros és nagyon cukros ételeket. Egyél sok gyümölcsöt/zöldséget nyersen, sok halat párolva/sütve,.

Ha vashiányod is van, arra van valami tinktúra, ami jobban szívódik fel, mint a vastabletták, vagy pezsgőtebletták, gyógyszertárban biztos segítenek, ha rákérdzel.

Igyál zöldteát vagy fehérteát naponta 1-2 bögrével, de inkább szálasat, mint filtereset.

2009. szept. 8. 10:30
 4/9 anonim ***** válasza:
A 2. válaszolónak igaza van. Én szedtem Dr. Lenkei féle vitaminokat, beváltak. Most egy másik cég (Vitaminkirály) vitaminkészítményeit szedem, mert ott jobban lehet választani, hogy mekkora dózisú vitaminadagot vigyek be egy nap. A cég a minőséget, mennyiséget(mg-ban mérve) és választékot tekintve a legolcsóbb a piacon.
2009. szept. 8. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:

10:51es!2.válaszoló vagyok, megkérdezhetem miért váltottál?Az árak miatt?

Most nézegettem a vitaminkirályt, és a női alapcsomag 6ezer körül van, mint a lenkei alap.

Igaz a sima alap az csak 4ezer.

Vagy az jobban bevált?Tudod esetleg hogy ezeket ki állítja össze?

2009. szept. 8. 11:04
 6/9 anonim ***** válasza:

A lenkei-félékkel azért nem árt vigyázni, mert néhány vitamin (pl A, E) és sok ásványi-anyag túladagolható, és igaz, van ami pl kevés embernél hasmenést okoz (magnézium), de van olyan ami idegrendszeri problémákat idézhet elő túladagolva (pl B6-vitamin) esetleg hajhullás és kirepedezett bőr az eredmény (A-vitamin).

Szerintem az ilyeneket kúraszerűen szabadna csak szedni, 1-6 hónapig kb, utána szünet kellene...

(10:30-as voltam)

2009. szept. 8. 11:23
 7/9 anonim ***** válasza:
11:23as!igen, a túladagolásnak lehetnek "mellékhatásai", de ahhoz sokkal sokkal többet kéne bevenni, mint ami van a Lenkeiben!azért mondják, hogy túl sok vitamin van benne, mert van egy ajánlott mennyiség, amit orvosok határoztak meg, de ez annyira minimális, hogy még szinten tartásnak is kevés(pl napi 50-60mg C vitamin).Na ezeket a határokat tényleg túllépheti,de attól messze áll, hogy káros hatásai legyenek!
2009. szept. 8. 11:36
 8/9 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Ki fogom próbálni az ajánlottakat és megfogadom a tanácsotokat!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek!

Szép napot!

2009. szept. 9. 11:29
 9/9 anonim ***** válasza:
10:51-es a 2. válaszolónak: sajnos nekem csak a sima alapra futja, ezért váltottam. Nem tudom, pontosan ki állítja össze őket. Nekem ugyanúgy bevált a Dr. Lenkei-s is meg a Vitaminkirályos is.
2009. szept. 16. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!