Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi történt velem? Nem kaptam...

Mi történt velem? Nem kaptam levegőt!

Figyelt kérdés

Légyszíves aki tudja mi történhetett velem, írjon!!!

Előbb lefeküdtem ágyra tévézni,oldalfekvésben. kb elalváshoz közel voltam, egyszercsak vettem volna a levegőt (totál nyugalomban,sztem éppen álomba koppanásom előtt), de nem tudtam! erre felültem gyorsan, se a számon, orromon, mintha a testem elfelejtette volna hogy kell levegőt venni, nemtudtam, nemtudom elmagyarázni,egyszerűen mintha valami meggátolta volna a levegő útját, nem jutott belém! pontosan olyan érzés volt mint amikor pl befogjátok az orrotokat, de azon erőltetitek a levegőszívást,ami ugye úgy nem megy! erre utolsó erőmmel próbáltam köhögésfélét produkálni, ezt még egyszer megismételtem,mire nagyon enyhén egy pici levegő belém jutott, majd egy perc alatt fokozatosan helyrejöttem. nagyon megijedtem, mégis ez mi volt???

mellékes infók: ma nem gyújtottam rá, lefekvésem előtt egy kis adag salátát ettem, meg ittam egy kevés vizet.

2009. szept. 3. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már ilyen! De nem tudom pontosan, hogy miért... Nem véletlenül beszorult valamelyik szerved vagy allergiás? Én szabadon vagy nem tudom hol voltam és éreztem, hogy a fáj a szervem vagy beszorult a levegőm és fokozatosan regenálódik, de nem tudom miért csinálja... Szóval én futottam és egyszerűen nehezen vettem a levegőt. Lehet, hogy szénanáthás vagyok, de nem biztos, majd el kell mennem orvoshoz.
2009. szept. 3. 17:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Huh, hát ez nagyon ijesztő lehetett..nekem egyszer volt egy hasonló, én is lefeküdtem, oldalfekvésben és aludni próbáltam, egyszer csak elkezdett zsibbadni a kezem, a felső, nem amelyiken feküdtem, és nem akart megszűnni, hanem egyre mászott felfelé a zsibbadás, az arcom is ,és még az orrom is elzsibbadt, akkor ilyedtem meg, mikor már a nyelvemet sem tudtam megmozdítani, aztán úgy éreztem nem tudok nyelni sem, nem tudtam beszélni, csak nehezen, mert nem mozgott a nyelvem.Ez elmúlott mire az ügyeletre értünk, iszonyú erős fejfájás közepedtte.nagyon pánikba estem én is, mert azt hittem nem fogok tudni levegőt venni sem.Ja és még hozzáteszem, hogy az ügyeleten, mikor elmondtam mi volt megmérték a vérnyomásomat és szó szerint hülyének néztek, hogy most miért bőgök??!Ezután bevettem egy algopirint és hazamentünk.A mai napig nem tudom mi volt ez, de azóta nem ismétlődött meg szerencsére.

22l

2009. szept. 3. 17:45
 3/12 A kérdező kommentje:

nem, én bírom a futást, stb, mostpedig teljesen nyugalmi állapotban voltam, kicsit fáradtan, de semmi extra megterhelésem nem volt mostanában!!!

nem arról van szó, hogy nehéz légzés volt,egyszrűen próbáld(játok) ki, befogod az orrodat, és próbálsz levegőt venni azon keresztül (száj csukva) pontosan ugyanezt éreztem!!!

2009. szept. 3. 17:49
 4/12 A kérdező kommentje:

17:45 hu ez para, én biztos nem nyugodtam volna le amíg ki nem vizsgálnak alaposan,és amíg nem mondják meg mi történt.

nálam csak az a gond,hogy így nem merek lepihenni,nemhogy aludni! arra gondolok,hogy lehet túlreagálás hogy bepánikoltam ettől,viszont annyira drámaiai ijesztő volt ez számomra,hogy nemtudom hova tenni, aztsem tudom kihez kell ilyennel fordulni

2009. szept. 3. 18:02
 5/12 anonim ***** válasza:
háziorvos? Egyébként nekem néha az van,hogy elalszom és arra ébredek,hogy nem kapok levegőt.Ilyenkor flülök hirtelen,üvöltök egy nagyot és tök ver a szívem.Szar igy ébredni.Volt hogy minden este elalvás előtt előjött.Tuti stressz miatt. Sztem stresszes vagy és amiatt van.Vegyél be egy valerianát vagy vmi nyugtató teát igyál.Attól függetlenül elmehetsz háziorvoshoz hogy megnyugtasson,tényleg nincs szervi bajod.
2009. szept. 3. 19:54
 6/12 A kérdező kommentje:
igazából attól vagyok ideges,hogy attól félek annyi hülye bajom volt,hogy valami komoly baj áll a háttérben, és szavakkal nem lehet lenyugtatni!! csak ha rendesen kivizsgálnak,vagy vki ad választ a kérdéseimre, bajaim okaira. lehet pszichológus kéne,de erre fel mondom én azt,hogy nem biztos hogy megoldja egy beszélgetés, főleg h pl a mai dolog is váratlanul jött. namindegy,köszi a válaszokat, sztem elmegyek háziorvoshoz (nemtudom hova mehetnék máshova)
2009. szept. 3. 20:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
[link] Itt tetőtől-talpig kivizsgálnak és arra is választ kaphatsz mitől volt ez,sőt a lelki hátterét is megmondják...! Ha Bp-i vagy szerencséd van mert ez az egészségcentrum csak itt van,én már voltam és bátran ajánlom!;) Egy állapotfelmérés: 7000 ft
2009. szept. 3. 23:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Elalváskor az izmok fokozottan elernyednek, a vegetatív idegrendszer is "visszább vesz" így lehetett pillanatnyi vegetatív szabályozási zavar és a nyelved is hátra csúszhatott, az is okozhatta, persze még sok egyéb oka lehet, ha visszatér, fordulj háziorvoshoz!
2009. szept. 3. 23:11
 9/12 anonim válasza:
Most találkoztam az éjjel én is ezzel... Mint írtad, nem gyújtottál rá. Én épp leszokóban vagyok és arra riadtam felé hogy nem kapok levegőt. Elkezdtem köhögni (hátha a torkomban van valami) és csak lassan jött helyre. Neked mi volt az ok?
2014. jan. 28. 12:53
 10/12 anonim ***** válasza:
43%
Masodik: enyhe sztrokod volt akkor. 100% Igyal sok folyadekot (mondjuk ez mindenkire vonatkozik), kulonisen lefekves elott minimum 3 dl vizet. Anyukam vedono (meghozza nem a buta fajtabol), nekem o mondta.
2017. júl. 12. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!