Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egyetemi szigorlaton harmadszo...

Egyetemi szigorlaton harmadszorra buktam meg, rettentő nagy kudarcként élem meg. Ti hogy dolgozzátok fel az effajta sikertelenséget?

Figyelt kérdés

Sajnos rengeteget tanultam tavaly is és most is hogy sikeres legyen a szigorlatom. Idén vettem fel másodjára és megint nem sikerült. A tanár eléggé kivételez a fiukkal, a lányokat inkább buktatja.... Rengeteget készülök, de annyi volt már a csalódás hogy szerintem már direkt nem enged át.. Nem akarok kibukni az egyetemről, de lassan ugy érzem megutltatják velem az egészet.. Lehet hogy csak hisztizek.. de marhára rosszul vagyok, hogy ok nélkül megaláz a tanár...

Nektek volt már hasonló sulis tapasztalat? Ki hogy vészelte át?

köszönöm!

2013. jan. 9. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. jan. 9. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet kérni ilyenkor már elnökös vizsgát? Mármint hogy más tanár is ott legyen?
2013. jan. 9. 20:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt adott félév 3. vizsgalehetőségénél lehet, tavaly már nem is volt idő 3. lehetőséget meghirdetni, mert az uv is az utolsó napokban volt.. :S
2013. jan. 9. 20:10
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
A tanári oldalt képviselem, egyszerűen nem tudom, hogyan lehet megbukni, ha rendesen fel van készülve az ember. A tanárnak nem érdeke, hogy ok nélkül megbuktasson, mint az sem, hogy hozzá nem értőket tovább engedjen. Szóval a helyedben jobban felkészülnék a vizsgára, hogy ne tudjon olyan kérdést feltenni amire nem tudsz válaszolni. Elhiszem, hogy sokat tanultál, de ezek szerint mégsem eleget, vagy esetleg nincs jó rálátásod a témára, és nem látod az összefüggéseket. Magolni felesleges. Én a helyedben odamennék a tanárhoz, és megkérdezném, mit kellene tenni a sikeres vizsga érdekében. Lelkiekben is megnyugodnál egy beszélgetés után, mesélj neki a terveidről, hogy milyen fontos ez neked (ha a helyzet úgy adja).
2013. jan. 15. 21:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a tanulástechnikáddal van a gond? Hiába fordítottál sok időt a készülésre, ha rosszul használtad ezt fel, és pl. nem értetted meg az összefüggéseket. Sajnos nem vagyok ott, nem tudok segíteni, de én is tanítok és vizsgáztatok is az egyetemen (mondjuk matematika jellegű tárgyat), és gyakori, hogy a hallgatók csak bemagolják a definíciókat, tételeket, anélkül, hogy megértenék őket kellő mélységben. Aztán panaszkodnak, hogy vesszőhibákért vagy egy-egy hibás szóért megbuktatjuk őket - holott azért buktatjuk meg, akit megbuktatunk, mert láthatóan nem érti a definíciót, és ennek csak következménye, hogy értelemzavaró hibákat vét benne.
2013. márc. 1. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!