Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Dinnyétől lehet hasmenést kapni?

Dinnyétől lehet hasmenést kapni?

Figyelt kérdés
Olyan dinnyétől, ami nem frissen megvágott, hanem 3 napja volt a hűtőben. Az ízén és az állagán semmi furcsát nem lehet észrevenni.
2009. aug. 27. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát nekem olyan hasmenésem van a dinnyétől,hogy egész nap fel sem állok a budiról:DSzóval ha gyors és labili az emésztésed és tudod,hogy menned kell vhová akkor inkább tartogasd későbbre:)
2009. aug. 27. 18:57
 2/6 anonim válasza:
Szia!Persze lehet.Végülis mindentől lehet hasmenést kapni.Nekem is megy a hasam hogyha például kásás a dinnye amit eszek,de általában 2napnál nem tart tovább.Gyógyulj meg;)
2009. aug. 27. 18:58
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

A dinnyétől persze, hogy lehet, ha sokat eszel belőle.ezért is fogyaszt, sok benne a víz, kevés a rost és gyors lesz tőle az anyagcseréd.elsősorban nem attól függ, hogy milyen régi, mindenképpen hashajtó, mert szinte csak vízből áll.

22l

2009. aug. 27. 18:59
 4/6 A kérdező kommentje:

De nekem alapjában véve semmi bajom nem szokott lenni a dinnyétől még ha meg is eszek egyszerre egy felet.

Most meg nem ettem mást délután, úgyhogy csak arra tudok gondolni... Kijött egy adag, de szerencsére úgy érzem nem lesz folytatása.

Azt nem értem, hogy ha sok benne a víz, akkor miért hashajtó. Ha nagyon szomjas vagyok, képes vagyok meginni egy liter ásványvizet. Mégsem megy tőle a hasam. Legfeljebb sokat kell utána pisilnom.

26/l

2009. aug. 27. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:
47%
Hát, igen, ezt akartam is írni, hogyha nem eszel semmit csak dinnyét, akkor bizony durván hashajtó :)Nem volt semmi, ami felszívta volna, nem volt más a beleidben, csak a dinnye,az alacsony rosttartalmával,nem tudta megemészteni a gyomrod, mert nem volt mit, gyorsan a bélbe került, onnan meg már tudjuk, ezért hashajtó.De ne aggódj, ma méregtelenítettél, ez jó :)
2009. aug. 27. 20:18
 6/6 A kérdező kommentje:

És akkor, hogyhogy eddig nem volt ilyen problémám 26 évig, hiába ettem éhgyomorra dinnyét???

Amúgy meg szerencsére nagyon hamar abbamaradt. Csak egyszer kellett kimennem a wc-re.

2009. aug. 27. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!