Reflux- szerű betegség okozhat hosszan tartó hasmenést?
Jellemző tünetek
A savas reflux jellegzetes tünete a gyomorégés. Van akinél a reflux gyomorszáj-táji fájdalmat, esetleg émelygést, savas büfögést okoz, olykor a sav feljön a torokba, szájba, savas, keserű szájízt okozva. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat. Sok olyan beteg jelentkezik a háziorvosnál, aki mellkasi fájdalmat panaszol, de az EKG és az egyéb kardiológiai vizsgálatok negatívak. Nem ritkán az orvost is, a beteget is megnyugtatja, hogy nem fenyeget az infarktus veszélye, és nem folytatják a vizsgálatokat, ezért csak jóval később derül ki: reflux okozza a tüneteket.
Miota van hasmasod?Többször visszatérő?Mert akkor érdemes megnézetni.Az orvos szokott székletmintát elküldeni megnézetni,de több mod is van kideriteni h mi a baj,akár tükrözések,persze ha nem sorozatos akkor ez nem kell.
1,lehet csak elkaptál valami virut vagygymorrontás
2,nem vagy kicsit stresszes?mert az is okozhatja.
3,probálj ki egy probiotikumot,hátha csak a védekezőképewsségeiddel van gond,ez helyrehozza ha valami nincs rendben a bélrendszeredben(védekező képességed 70%-a ott van.)
Szia!
A reflux betegség maga nem okozhat ilyen tüneteket, esetleg a stressz! Vagy valamilyen baktérium.
Én ugyanezzel küzdök most sajnos, elkaptam ezt a hasmenéses járványt decemberben,és azóta hetente visszajön a hasmenéses dolog. Most fertőzés ellen szedek gyógyszert,ha nem javul sajnos tükrözés lesz a vége,amin már anno voltam,de elég kellemetlen az biztos..
Nem lehet,hogy amiatt idegeskedsz,hogy nem múlik el a hasmenés? Mert nálam sajnos ez van...és ez okozza azt a körforgást,amiből rettentő nehéz kikeveredni...hasfájás miatt stressz,aztán meg stressz miatt hasfájás....
Bél CT?
Nekem tükrözést mondtak,hogy az kell,ha nem javulok...
Mindenképp írd meg majd,kíváncsi vagyok rá...akár e-mailben is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!