Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » önbizalom növelés?

önbizalom növelés?

Figyelt kérdés
tudom hogy sok itt az ilyen kérdés, de tud valaki valamilyen konkrét leírást/módszert önbizalom növelésre?? sok oldalt olvastam de mindegyik fizetős

2012. dec. 12. 19:25
 1/7 A kérdező kommentje:
?? ??
2012. dec. 12. 20:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Sport :)
2012. dec. 12. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Önbizalom növelés :

Ki a király, ha nem én ? ....

de tényleg, miért szenvedtek önbizalom hiányba ?

Szerintem az okot kell megtalálni....

Nem értem, miért nincs önbizalma valakinek. Azt ki kell épiteni. Annak lennie kell, amig valakinek nincs önbizalma, az addig nem felnőtt...bármennyi a kora.

Konkrét módszer ? - Szeresd önmagadat ! Amig önmagadat nem fogadod el, és nem szereted, addig mást se fogsz tudni elfogadni, se szeretni !

Ismerd meg az erős oldalaidat, biztos van...mindenki jó valamiben..., azt kell megtalálni, h te miben vagy a legjobb, vagy másabb mint a többi. Ha más vagy, az nem ciki, pont az a jó!

Elsősorban önmagadnak kell megfelelned, saját értékrendet alakits ki!

Tudom, hogy 8 milliárdan élünk a földön, mégis mindenki külön-külön egyedi, egyszer él, és megismételhetetlen.

Nem baj ha csúnya vagy sem, például, attól még lehet megfogó belső kisugárzásod, pont az a vonzó, egy fiúban, vagy lányban, férfiben vagy nőben... a kisugárzása, az, hogy mi árad belőle...pozitivitás vagy üresség. Életöröm, vagy megkeseredettség.

Az a baj, veletek, fiatalokkal, hogy nincs életcélotok.... kaptatok egy életet, és nem értékelitek. Önpusztitásba fogtok bele, és arra pazaroljátok az energiáitokat, amire nem kellene...hogy egymásnak megfeleljetek....a menőségnek...stb. Mennyire szánalmas !

Tisztelet a kivételnek, az ne vegye magára....de a többség egyszerüen nem tud mihez kezdeni az életével !

Nem feltétlenül az a boldogság, hogy sokan az élvezeteknek élnek. Van egy másfajta boldogság is....megelégedettség, biztonságérzet, önzetlen szeretet., törődés, stb., az igazi boldogság ez, nem az, hogy élj a mának !.....

2012. dec. 19. 21:42
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

3.

16 éves fiú vagyok egyébként egyet értek veled de az sem okés hogy ha valaki nem él, mert mindig fél e következményektől(mint én) amúgy mindig próbálok egyedi lenni, vagy inkább úgy mondanám hogy nem érdekel mások milyen zenét hallgatnak, ruhát viselnek....ez az önbizalom hiány leginkább a "csajozásnál" érezhető(azért van idézőjelbe mert egyáltalán nem csajozok://) amúgy elég jó képű vagyok a tetem meg kb tökéletes csak valamiért nem vagyok képes magabiztosan csinálni kb semit....

2012. dec. 19. 23:05
 5/7 anonim ***** válasza:

ÉN vagyok a második válaszoló.

Értelek. Azt hiszem, téged csupán a félelem tart vissza. Ez ismerős... Én is sokáig igy voltam ezzel... Amúgy nagyon jól látod, nem szabad, hogy a félelem visszatartson ...., gondolj bele - legfeljebb mi történhet ? ., például csajozásnál..., legrosszabb esetben csupán hidegen hagyod őt, bár ezt nagyon kétlem..., ha meg megbántanak csupán azért, mert próbálkozol náluk, akkor az nem a te hibád.

Tulajdonképpen nem veszithetsz semmit. Ha próbálkozol, azzal csak nyersz.., Esetleg a büszkeség az, amiből veszithetünk, de abból kell is vesziteni, főleg ha pont az tart téged vissza.., Nem attól félsz netán, hogy éppen a hiúságodból veszitesz ? Légy magadhoz őszinte. De itt most ne keverjük össze a fogalmakat. Nagyon örülök, hogy jóképűnek tartod magad. Meg szépnek a tested. Ez helyes. Ez az önbizalom. De a hiúság az már más! Az már negativ tulajdonság, azt le kell törni! - Saját tapasztalat.

A büszkeség akadályoz. És attól félsz, hogy az fog sérülni! Hagyd, hogy sérüljön! Mert megfoszthat olyan dolgoktól, amelyek különben meglennének...

Bátran vágj bele a csajozásba ! Sok pozitiv visszajelzést is kaphatsz ! Küzd le a félelmedet!

És még valami....

Nem minden irányul ellened.... Biztos lesz olyan, hogy egy csaj negativan reagál le téged, de ennek számtalan oka lehet... Rossz napja van,.. épp depis, vagy komor a hangulata., vagy valami miatt kiakadt stb., stb., ezek benne vannak a pakliban. Nem csak a Te esetedben, hanem mindenkinél. Az enyémben is. Még sokat kell tanulnod. Át kell látnod, hogy mikor irányul a rossz visszajelzés pont ellened. Ez tapasztalattal nem nehéz. Tudnod kell, hogy azok a bizonyos csajok is, ebben az időszakban sok mindenen mennek keresztül. Ők sem tökéletesek. Pont ugyanolyan aggályaik lehetnek, mint neked. Ebben a korban még sérülékenyek vagytok, érzelmileg, de ez teljesen normális. Idővel stabilizálódni fogtok.

Én a helyedben, egy nagy adag önbizalommal inditanák a csajok felé, ...légy teljesen laza. Légy tapintatos, kedves, megértő, ...és ha vissza utasitást kapsz, az se a világ vége. Csak mindig tanulj belőle, hogy mi lehetett az, amit épp elcsesztél. Ja, és amúgy elsősorban embereknek tekintsd őket, utána csajoknak.

Én úgy csinálom, hogy elképzelem a legrosszabbat, ami szerintem történhet, és hogy azt hogy kezelném..., igy felkészültebb leszel, és nem érhet meglepetés.

Na jó, sok sikert! ... Főleg ha a testi adottságaid is szuperek, akkor már tényleg nem értem , mi tart vissza. :))

2012. dec. 20. 12:57
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ, egyébként tök igazad van ezzel a hiúsággal kapcsolatban, ezen még sosem gondolkoztam
2012. dec. 20. 15:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Semmi gond. Én sem tudatositottam, hogy az vagyok. Egy barátom ébresztett rá. Először haragudtam rá érte, de azután beláttam az igazát. Ez elég általános jellembeli hiba. Egyébként szerintem egyéniség vagy, úgyhogy nem kell egyedivé válnod, már az vagy, csak meg kell tartanod...
2012. dec. 20. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!