önbizalom növelés?
Önbizalom növelés :
Ki a király, ha nem én ? ....
de tényleg, miért szenvedtek önbizalom hiányba ?
Szerintem az okot kell megtalálni....
Nem értem, miért nincs önbizalma valakinek. Azt ki kell épiteni. Annak lennie kell, amig valakinek nincs önbizalma, az addig nem felnőtt...bármennyi a kora.
Konkrét módszer ? - Szeresd önmagadat ! Amig önmagadat nem fogadod el, és nem szereted, addig mást se fogsz tudni elfogadni, se szeretni !
Ismerd meg az erős oldalaidat, biztos van...mindenki jó valamiben..., azt kell megtalálni, h te miben vagy a legjobb, vagy másabb mint a többi. Ha más vagy, az nem ciki, pont az a jó!
Elsősorban önmagadnak kell megfelelned, saját értékrendet alakits ki!
Tudom, hogy 8 milliárdan élünk a földön, mégis mindenki külön-külön egyedi, egyszer él, és megismételhetetlen.
Nem baj ha csúnya vagy sem, például, attól még lehet megfogó belső kisugárzásod, pont az a vonzó, egy fiúban, vagy lányban, férfiben vagy nőben... a kisugárzása, az, hogy mi árad belőle...pozitivitás vagy üresség. Életöröm, vagy megkeseredettség.
Az a baj, veletek, fiatalokkal, hogy nincs életcélotok.... kaptatok egy életet, és nem értékelitek. Önpusztitásba fogtok bele, és arra pazaroljátok az energiáitokat, amire nem kellene...hogy egymásnak megfeleljetek....a menőségnek...stb. Mennyire szánalmas !
Tisztelet a kivételnek, az ne vegye magára....de a többség egyszerüen nem tud mihez kezdeni az életével !
Nem feltétlenül az a boldogság, hogy sokan az élvezeteknek élnek. Van egy másfajta boldogság is....megelégedettség, biztonságérzet, önzetlen szeretet., törődés, stb., az igazi boldogság ez, nem az, hogy élj a mának !.....
köszi a válaszokat
3.
16 éves fiú vagyok egyébként egyet értek veled de az sem okés hogy ha valaki nem él, mert mindig fél e következményektől(mint én) amúgy mindig próbálok egyedi lenni, vagy inkább úgy mondanám hogy nem érdekel mások milyen zenét hallgatnak, ruhát viselnek....ez az önbizalom hiány leginkább a "csajozásnál" érezhető(azért van idézőjelbe mert egyáltalán nem csajozok://) amúgy elég jó képű vagyok a tetem meg kb tökéletes csak valamiért nem vagyok képes magabiztosan csinálni kb semit....
ÉN vagyok a második válaszoló.
Értelek. Azt hiszem, téged csupán a félelem tart vissza. Ez ismerős... Én is sokáig igy voltam ezzel... Amúgy nagyon jól látod, nem szabad, hogy a félelem visszatartson ...., gondolj bele - legfeljebb mi történhet ? ., például csajozásnál..., legrosszabb esetben csupán hidegen hagyod őt, bár ezt nagyon kétlem..., ha meg megbántanak csupán azért, mert próbálkozol náluk, akkor az nem a te hibád.
Tulajdonképpen nem veszithetsz semmit. Ha próbálkozol, azzal csak nyersz.., Esetleg a büszkeség az, amiből veszithetünk, de abból kell is vesziteni, főleg ha pont az tart téged vissza.., Nem attól félsz netán, hogy éppen a hiúságodból veszitesz ? Légy magadhoz őszinte. De itt most ne keverjük össze a fogalmakat. Nagyon örülök, hogy jóképűnek tartod magad. Meg szépnek a tested. Ez helyes. Ez az önbizalom. De a hiúság az már más! Az már negativ tulajdonság, azt le kell törni! - Saját tapasztalat.
A büszkeség akadályoz. És attól félsz, hogy az fog sérülni! Hagyd, hogy sérüljön! Mert megfoszthat olyan dolgoktól, amelyek különben meglennének...
Bátran vágj bele a csajozásba ! Sok pozitiv visszajelzést is kaphatsz ! Küzd le a félelmedet!
És még valami....
Nem minden irányul ellened.... Biztos lesz olyan, hogy egy csaj negativan reagál le téged, de ennek számtalan oka lehet... Rossz napja van,.. épp depis, vagy komor a hangulata., vagy valami miatt kiakadt stb., stb., ezek benne vannak a pakliban. Nem csak a Te esetedben, hanem mindenkinél. Az enyémben is. Még sokat kell tanulnod. Át kell látnod, hogy mikor irányul a rossz visszajelzés pont ellened. Ez tapasztalattal nem nehéz. Tudnod kell, hogy azok a bizonyos csajok is, ebben az időszakban sok mindenen mennek keresztül. Ők sem tökéletesek. Pont ugyanolyan aggályaik lehetnek, mint neked. Ebben a korban még sérülékenyek vagytok, érzelmileg, de ez teljesen normális. Idővel stabilizálódni fogtok.
Én a helyedben, egy nagy adag önbizalommal inditanák a csajok felé, ...légy teljesen laza. Légy tapintatos, kedves, megértő, ...és ha vissza utasitást kapsz, az se a világ vége. Csak mindig tanulj belőle, hogy mi lehetett az, amit épp elcsesztél. Ja, és amúgy elsősorban embereknek tekintsd őket, utána csajoknak.
Én úgy csinálom, hogy elképzelem a legrosszabbat, ami szerintem történhet, és hogy azt hogy kezelném..., igy felkészültebb leszel, és nem érhet meglepetés.
Na jó, sok sikert! ... Főleg ha a testi adottságaid is szuperek, akkor már tényleg nem értem , mi tart vissza. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!