Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van erre valamilyen gyógymód?...

Van erre valamilyen gyógymód? Toroktisztító vagy valami? Egyáltalán mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Amikor beszélek,mindig valami rá megy a torkomra és elmegy tőle a hangom,és "köszörűlnöm" kell hogy felszakadjon az a váladékszerűség a torkomról és újra tisztán beszélek.Nagyon kellemetlen.Ahogy felszaggatom a torkomról erőltetett köhögésekkel, egyből kitisztul a hangom, de csak 5 másodpercig tart max 10.Megjegyzem, ez nem az a bizonyos slejm hogy köhögök és a tüdőről szakad fel.Ez kimondottan csak a torkom "betegsége". Szégyellek orvoshoz menni vele,mert nem tudom hogy magyarázzam el,hogy megértse.Tudjátok milyen amikor köszörülni kell a torkotokat hogy tisztább legyen a hangotok? Na nekem is így képzeljétek el,csak 10 másodpercenként kell csinálnom,feltéve ha beszélek.Ha csendben vagyok akkor viszont 2 percenként.
2012. nov. 28. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Ugyan miért kéne ezt szégyellned? Hát pont az ilyenek miatt mennek az orvoshoz. A betegség vagy elváltozás nem jellemhiba!

Javasolnám a fül-orr-gégészetet. Nem tudom kell-e beutaló de érdemes lenne megnézetni a hangszálaidat, a garatot. Lehet ez valami légúti fertőzés, allergia stb.

Nem dohányzol véletlenül?

Szerintem nyugodtan menj el ezért vannak az orvosok.És hidd el meg fogja érteni. Én is megértettem pedig nem vagyok doki. Ha így elmondod az jó lesz érteni fogja!

2012. nov. 28. 12:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Tudod volt egy olyan torokból való felköhögésem hogy egy váladék szerű anyag kirepült a tenyeremre. (rekesztésnél számra volt téve a kezem)Egyből tisztább lett a hangom, persze rohantam a mosdóba.De nem tartott sokáig,megint éreztem egy 2 perc múlva hogy újból ráfekszik valami a hangszalagokra... ez borzasztóan idegesítő.De szerinted nem az lehet hogy az arcüregből vagy orrüregből csurog le ez a váladék? Már erre is gondoltam.De mit tudnak ez ellen tenni ugyan...
2012. nov. 28. 13:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen ez valami makacs váladék. Ezt valami lappangó fertőzés termelheti szerintem, amitől a szervezet szabadulni akar de nem vagyok orvos.

Szerintem lehet, hogy kapsz rá valami gyógyszert, köptetőt, antibiotikumot.

Én is sokat krákogok hangszálra és sokat fújom az orrom is de nálam pl. elég hűvös van mert gyűlölöm a meleget.

2012. nov. 28. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!