Alagút szindrómát meg tudnak állapítani röntgennel?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
4. hete zsibbad a jobb kezem, sajnos már fáj is. A kisujjamtól sugárzik ki.
Alagút szindrómát meg tudnak állapítani röntgennel???
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2012. okt. 20. 22:02
11/16 A kérdező kommentje:
Nekem pajzsmirigy alul működésem van. 92 óta szedek rá gyógyszert. Nekem is elapasztották a tejem, mert felborult szülés után 1 éve a hormonháztartásom és gyermekágyi pszichózist kaptam. Akkor 2x2 hónapot voltam a Szt Jánosban.
2012. okt. 21. 13:37
12/16 anonim válasza:
58 éves nő vagyok, a múlt évben mindkét kezemben alagút szindrómát állapítottak meg.Neurológus orvos utalt be a Bajcsy Kórházba erre a speciális vizsgálatra, ott állapították meg. Nem derült ki semmi kapcsolódó, vagy előidéző betegség. Erős éjszakai zsibbadások és kéz-, karfájdalmak miatt fordultam orvoshoz. A neurológus azt mondta, hogy műtét előtt érdemes minden egyéb módszert kipróbálni, és kezdtük azzal, hogy éjszakára csukló-kézfej-rögzítőt írt fel. Olyant, amit gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni. Csodák-csodája, a hsználatba vételt követő néhány napon belül a fájdalom teljesen megszűnt, a zsibbadás pedig csak akkor jelentkezik, mikor valamiért nem rakom fel éjszakára a rögzítőt.
13/16 A kérdező kommentje:
Neurológus orvoshoz is két hónap múlva van időpontom.
Akkor csak ezzel a speciális vizsgálattal tudják megállapítani?
Milyen ez a csukló-kézfej-rögzítő? Hol lehet venni?
Köszönöm
2012. okt. 21. 19:36
14/16 anonim válasza:
19.06-os vagyok. Azt nem tudom, hogy más módszerrel meg lehet-e állapítani. Az viszont biztos, hogy az elmondásom alapján (hüvelyk-, mutató-, középső ujjak éjszakai zsibbadása + fájdalom) a neurológus már elég magabiztosan mondta, hogy ez alagút szindróma, inkább csak ellenőrizte magát a kórházi vizsgálattal. A rögzítőt felírta receptre és gyógyászati segédeszköz boltban kaptam meg. A tenyér felőli részében van egy fémlap, ami az alkar közepétől a tenyér közepéig tart. "FUTURO" feliratú kis cédula van rajta.
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2012. okt. 21. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!