3. napja fáj a fülem, most nem aludtam az éjszaka semmit. Mit tegyek? Már mindent kipróbáltam.
pedig azonnal dokihoz kéne menned! én javaslom a vöröshagymás kötést (úgy tedd a hagymát a füledre, hogy az illóolajai a füled felé menjenek), mondd meg anyukádnak, hogy csináljatok dunsztkötést (pontos leírás: [link]
De a doki lenne az igazi megoldás, mert lehet, hogy olyan gond van, amihez gyógyszert ad plusz kezelni is kell
Szia! Nekem is elég sokat szokott fájni a fülem. Minden kis huzattól megfájdul. 2x volt nekem is hasonló, mint neked. Én se tudtam aludni a fájdalomtól. Reggel mondás nélkül azonnal orvoshoz mentem, egyébként én is már csak akkor megyek, ha nagyon muszály, de ezzel hidd el, muszály. Nekem először fülcseppet írt fel az orvos (én már alig hallottam a jobb fülemre), azt mondta, hogy ha ettől nagyon gyorsan nem leszek jobban, akkor utal be a fül-orr-gégészetre és valószínűleg Paracentézist kell csinálni (felszúrják). Én ekkor megúsztam, mert jó volt a fülcsepp és sokat melegítettem a fülem. Később voltam gyakorlaton fül-orr-gégészeten és alkalmam volt segédkezni egy paracentézisnél. Nagyon fájt a beteg füle, és képzeld, észre se vette, ahogy a kis lándzsával megbökte a doki a dobhártyáját, de utána már kicsit jobban is lett. Egy pillanat az egész. Úgyhogy nem kell aggódnod, én is nagyon féltem, de ha legközelebb így járok, tutira megcsináltatom, minthogy tovább szenvedjek. Ugyanis a legnagyobb fájdalmat a gennyes váladék okozza, ami spontán nem tud kiürülni, ezért kell egy kis lándzsával megbökni a dobhártyát és már ki is tud folyni. Azonnal csökken a fájdalom.
Szóval, ha be is utalnak a fül-orr-gégészetre, ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!