Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez aszma vagy valami más?

Ez aszma vagy valami más?

Figyelt kérdés
Van mikor lélegzek rendesen és néha érzem hogy nem szivtam elég levegőt és akkor kell vegyek egy nagy levegőt de az sem elég és van mikor már nem is tudok és akkor nagyon rossz ... Ha valakinek ugyanilyen bajai vannak vagy voltak az kérem irjon hogy mit szed!
2009. júl. 27. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Az aszthma a kilégzések hosszúságában jelentkezik, Tehát annyira hosszan lélegzed ki a levegőt hogy elkezdesz fulladni. Nem a levegővételre vonatkozik tehát.

Menj el tüdőgyógyászatra ott megvizsgálnak, elég komoly dolog az aszthma, ne hagyd annyiban.

2009. júl. 27. 14:58
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem asztma. A tüdőasztma, amire szerintem gondolsz (asthma bronchiale), kilégzési nehezítettséggel jár. Tehát ők kifújni nem tudják a levegőt hörgőgörcs, és az üvegszerűen tapadós lerakódott nyák miatt. (Van másféle aszthma is-asthma cardiale-de ez inkább idős szívbetegeknél fordul elő-na ők beszívni nem tudják a levegőt). Úgyhogy nem vagy asztmás. Szerintem, ha ilyesmit érzel, próbálj meg pár mélyebb lélegzetet venni lassan úgy, hogy rendesen fújd ki a levegőt.
2009. júl. 27. 15:03
 3/10 A kérdező kommentje:
Oké megpróbálom , de ha nem asztma akkor mi? :S .. Ami azt illetti már 2 éve küzködök evvel de csak tavasszal és nyáron jön rám télen semmi bajom , az is lehet hogy valami allergia?
2009. júl. 27. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Én asztmás vagyok és én is pont így érzem.
2009. júl. 27. 15:33
 5/10 A kérdező kommentje:
És van olyan fúvókád? vagy miaz :D
2009. júl. 27. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Aha, két fajta pipát kaptam először, egyiket reggel este rendszeresen kellett használni, a masikat meg csak hogyha rámtört ilyen levegőtlenség.

Mostanában javult sokat az állapotom, igy mar csak egy pipám van amit csak rosszabb napokon használok.

De olyankor, amikor rosszabb napjaim vannak -mivel ez elég hullámzó- pont azt érzem, amit leírtál.

Szerintem menj el tüdőgyógyászhoz, nem csinálnak semmi fájdalmasat. Nekem is kötelező emiatt évente kontrollra járni.

2009. júl. 27. 18:15
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. júl. 27. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen menj el a tüdőgondozóba és ott majd biztos diagnózist fognak mondani neked. Az aszthma nem játék, és ha nem kezelik, akkor csak egyre súlyosabb lesz.

Igaz, hogy a kilégzés a nehezített a tüdőasztmánál, de a belégzésnél is érezhetsz furcsa érzést, mivel a már beszívott levegőt nem tudod kifújni a hörgők beszűkülése miatt. Viszont bent már az oxigén elhasználódott ezért újabb adag levegőre van szükséged. Veszed a nagy levegőket, de nem tud kijönni rendesen, és ezért kezdesz el fuldokolni. Nekem kezdetben "csak" allergiás aszthmám volt. Ami kizárólag nehézlégzésként jelentkezett. Nem is vettek komolyan, és nem adtak rá gyógyszert. /Azt mondták a légzésfunkcióm jó./ Orvost váltottam, gyógyszert kaptam, és azóta úgy élek asztmásként mint más teljesen egészséges ember.

2009. júl. 29. 10:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Elmentem orvoshoz és azt mondták hogy B vitamin hiányom van.Adtak B vitamint és Magnéziumot , ja meg nem szabad egyek sok édességet... Remélem ez segíteni fog. :D

Köszönöm a segítségeteket.

2009. aug. 4. 08:33
 10/10 niki100 válasza:
Unokatestvérem reggel-este használta a pipát és a speciális pipát ha befulladt.A család orvosa javasolta, hogy az ágyat cseréljék le vízágyra,mert nem áll meg benne a por és antiallergén.Hogy ettől javult-e az állapota vagy csak kinőtte azt nem tudom.de merem ajánlani,segített!
2011. okt. 17. 18:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!