Egy vérvétel kimutatja hogyha valami gond van a májammal?
Nem gondolod, ezért kéne az orvosra bízni a döntést? Talán ő jobban tudja mint te, vagy az itt válaszolók úgy látatlanban.
Ne "kérj", hanem menj el, mondd el a tüneteidet és az orvos majd eldönti, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged.
Sajnos én elkövettem azt a hibát,hogy orvosra biztam édesanyám betegségének gyógyítását (májbeteg volt),s végig bizonygattam,hogy soha nem ivott alkoholt,mert az orvos (orvosok)mert Klinikán kezelték,állította,biztos zugivó volt,mert májzsugora van. Májrákban halt meg, 2 héttel a halála előtt derítették ki,hogy Hepatitis vírus (vérátömlesztéssel kapható) okozta a betegségét. Ekkor már elhitte az orvos,hogy nem ivott,de eltelt közben hosszú idő,s már nem lehetett megmenteni. Ha elsőre hittek volna nekem,és nem alkoholistaként kezelik,valószínűleg megmenthették volna,mert a vírus ellen kellett volna kezelni. (Ennyit a bízd magad az orvosokra részhez)
A válasz. A GOT GPT gamma Gt (nem találok itt más jelet rá értékek növekedése mutat a máj betegségeire. Ha nagyon magasak az értékek,akut baj van,ha csak kicsit magasabbak,többnyire idült. De egyáltalán nem biztos,hogy a májad okozza a gondot (sajnos közben rengeteg májbeteggel kerültem kapcsolatba) mert a máj évekig nem fáj,ha már elkezdődött a betegség, ezért is jó a vérvétel,az már kezdeti stádiumban kimutatja,hogy baj van. De sokkal gyakoribb,hogy ezt az érzékenységet inkább epe-problémák okozzák. Mindenképpen csináltass vérképet és UH-t,ezek viszonylag objektív vizsgálatok,és nem a doktor bácsi feltevésén alapul.
májfunkció ellenőrzést kérjél. vérvétellel.
először mindig a vérvétel az első, és ha ott eltérések vannak, akkor jön a következő lépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!