Nézze meg valaki a hormon vérvétel eredményét és ha ért hozzá írja meg a véleményét. A progeszteronal van csak gond nem?
Szuperszenz.THS:1,072mIU/I
Follikulus stim.hormon:3,90mIU/mI
Luteinizáló hormon:4,44mIU/mI
Progeszteron:3,73nmol/l
Ösztradiol:158 pmol/l
Prolaktin:8,8 ng/ml
Totál tesztoszteron:2,33 nmol/l
Doki azt mondta,hogy a sárgatest hormon nagyon alacsony.Az a progeszteron ügye?És kezelhető a sárgatest hormon?Mi a szerepe a sárgatestnek?Ezek szerint ezért nem sikerül a baba és ezért rendszertelen a ciklusom?Ha ez helyre lesz állítva akkor a ciklusom és helyre fog állni és akkor már sikerül a baba is?
Szia!
Ez hányadik napi vérvétel volt?
Mert a 3. és a 21. napit együttesen szokták nézni.
Szia! Ha ezek 21. napi eredmények (azaz a ciklus második feléből valók) akkor valóban alacsony a progeszteron. A TSH, FSH, LH teljesen biztos hogy jók.
(Az ösztogént nálunk más egységben nézik ezt nem tudom.)
A sárgatest: mikor a megérett töszőből a petesejt kilökődik, az ott maradt tüsző bevérzik, előbb ún vérstest majd a sárgatest lesz belőle. A sárgatest termeli a progeszteront ami a méhnyálkahártyát erősíti, hogy a megtermékenyített petesejt be tudjon ágyazódni, majd, hogy le ne váljon (meg ne jöjjön) védi a magzatot. Ha kevés a progeszteron, a nyálkahártya leválik, elveszítjük az embriót.
Igen, lehet pótolni! Nekem is kellett, Utrogestant szedtem egészen a 12. hétig, utána már nem a sárgatest, hanem a méhlepény termeli a progeszteront. Most 16 hetes vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Igen a mestruáció második felében lett nézzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!