Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nézze meg valaki a hormon...

Nézze meg valaki a hormon vérvétel eredményét és ha ért hozzá írja meg a véleményét. A progeszteronal van csak gond nem?

Figyelt kérdés

Szuperszenz.THS:1,072mIU/I

Follikulus stim.hormon:3,90mIU/mI

Luteinizáló hormon:4,44mIU/mI

Progeszteron:3,73nmol/l

Ösztradiol:158 pmol/l

Prolaktin:8,8 ng/ml

Totál tesztoszteron:2,33 nmol/l

Doki azt mondta,hogy a sárgatest hormon nagyon alacsony.Az a progeszteron ügye?És kezelhető a sárgatest hormon?Mi a szerepe a sárgatestnek?Ezek szerint ezért nem sikerül a baba és ezért rendszertelen a ciklusom?Ha ez helyre lesz állítva akkor a ciklusom és helyre fog állni és akkor már sikerül a baba is?

2009. jan. 17. 10:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez hányadik napi vérvétel volt?

Mert a 3. és a 21. napit együttesen szokták nézni.

2009. jan. 17. 12:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Ha ezek 21. napi eredmények (azaz a ciklus második feléből valók) akkor valóban alacsony a progeszteron. A TSH, FSH, LH teljesen biztos hogy jók.

(Az ösztogént nálunk más egységben nézik ezt nem tudom.)

A sárgatest: mikor a megérett töszőből a petesejt kilökődik, az ott maradt tüsző bevérzik, előbb ún vérstest majd a sárgatest lesz belőle. A sárgatest termeli a progeszteront ami a méhnyálkahártyát erősíti, hogy a megtermékenyített petesejt be tudjon ágyazódni, majd, hogy le ne váljon (meg ne jöjjön) védi a magzatot. Ha kevés a progeszteron, a nyálkahártya leválik, elveszítjük az embriót.

Igen, lehet pótolni! Nekem is kellett, Utrogestant szedtem egészen a 12. hétig, utána már nem a sárgatest, hanem a méhlepény termeli a progeszteront. Most 16 hetes vagyok.

2009. jan. 17. 13:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen a mestruáció második felében lett nézzve.

2009. jan. 17. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!