Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas pulzus, szívdobogásérzés...

Magas pulzus, szívdobogásérzés ilyen fiatalon? Kifejtés.

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, 18-nak nézek ki, súlyproblémám nincs, sportos alkat vagyok és rendszertelenül bár, de sportolok gyakran. dohányzom, eléggé megszaporodtak a reggel hétig ivások is így nyáron. tudom, tudom... de kórházba is kerültem emiatt. ennek hatására csak egy szálat szívok el naponta már. azért kellett bevinni, mert rosszu llettem (160-as pulzus, szédülés...) hirtelen stresszhelyzet hatására, de amikor már teljesen nyugodt voltam, akkor se ment le a puzlusom, úgyhogy hívtam a mentőket. nem kaptam semmi gyógyszert, csak bent tartottak kb. 12 órára és óránként nézték a pulzusom meg a vérnyomásom. az ott tartózkodás végére 139 lett a vérnyomás a pulzus meg 100 körül, azt mondták ez már normális ebben a korban, hazaengedtek. (bár azelőtt orvosi vizsálatokon 79 körül volt a pulzusom mindig.) Az ezt követő napon még 110 körül volt, de ez könnyen lehet, hogy azért, mert nem hagyott ez a dolog meg egy jópár stresszhelyzet nyugodni. Ezt követően körülbelül egy hétig teljesen normális, 80 körüli volt a pulzusom, vérnyomást nem mértem de szerintem az is jó volt. Egy hét elteltével arra ébredtem, hogy vérzik az orrom, ami ugye magas vérnyomás miatt jelentkezik ok nélkül. eme eset óta 105-nél nem nagyon mérek alacsonyabb pulzust nyugalmi állapotban, ami még mindig belefér az életkoromból adódóan, de mégis nyugtalanító, mert előtte ugye 80-85 volt egy hétig és teljesen leálltam a kávéval meg a dohányzással arra az időre, úgyhogy ez nem okozhatja. mint említettem, most is csak egy szálat szívok naponta és kávét azóta se mertem inni, de kólát is csak egy pohárral. Van rá esély, hogy azért ilyen magas a pulzusom, mert stresszelek miatta? Van, hogy elfelejtem egy fél napra az egészet, semmi panaszom nincs, aztán eszembejut, és máris érzem a szapora, erős szívverést a mellkasomban, remegek. amúgy az egyik oldalon elég nagy a nyaki nyirokcsomóm is és a mandulám is megdagadt, de szintén csak az egyik oldalon, és nem fáj a torkom csak olyan érzés, mintha megragadt volna egy kajamaradék. persze 10 percen belül mandularákkal diagnosztizáltam magam... de utána észrevettem, hogy a nyirokcsomó kb. kőkemény és kb 2 centiméter, amikor ideges vagyok, aztán mikor nyugodt napom van, akkor alig egy kicsit nagyobb a másiknál és puha. Lehetséges, hogy az egész tünetegyüttes csak a stressz miatt van? Elég ingerszegény az életem mostanában, elkeseredett vagyok, egyre rosszabbul élünk és minden nap legalább egyszer annyira ideges leszek, hogy hideg verejték folyik rólam. barátnőmet sem szeretem már, szintén elkeserít, hogy őt is hitegetem. nagyon szétesett vagyok mostanában. nem voltak ilyen panaszaim, amég kiegyensúlyozottabb voltam, annyi furcsaságot vettem csak észre kb egy hónapja, hogy kb. egy hétig székrekedésem volt, ami sose szokott lenni, de az már rég elmúlt. Bocs a wall of textért, meg hogy igazából nincs értelme a kérdésemnek, úgyhogy itt van: mi okozhatja ezeket a panaszokat?

2012. aug. 24. 22:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha magas marad a pulzusod, érdemes endokrinológushoz, esetleg kardiológushoz elmenni. Remélhetőleg megnyugtató választ tudnak adni.

Ami tüneteket irsz, az inkább stresszes eredetü (lehet), van ami pajzsmirigy gondnak is tünhet. Rák nem valószínü. Ha kizárják az endokrin eredetet, az életed rendbehozatalával látványosan javulni fogsz, és jobban érzed magad ismét.

2012. aug. 25. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!