Bár én nem vagyok hozzáértő, de látszik, hogy alacsony a vérnyomásod. Ami persze nem baj, ha fiatal(az vagy) és magas, vékony vagy. Szerintem, még örülhetsz is neki, mert később amikor már másnak magas vérnyomása lesz, neked még bőven normális értéket fog mutatni.
Viszont a 85-ös pulzus az azt mutatja, hogy semmit nem sportolsz. Én is csak hobbi szinten, de így is 58-as a pulzusom. Úgyhogy hajrá, mozogni valamit!
ui: Remélem, hogy nincs semmi betegséged. Nem írtad, hogy lenne. Illetve azt sem írtad, hogy szednél bármilyen dilibogyót például. Az is lehúzza a vérnyomást.
Az alacsony vérnyomás magas nyugalmi pulzussal társul. Ennek az az oka, hogy az agyunk az alacsony vérnyomást érzékeli és megemeli a pulzust, tehát percenként többször húzódik össze a szív- ez kompenzáció.
Igyál több folyadékot! A kávé is segít. Sportolni is jó lenne- kezdd el pl. lassú kocogással, úszással, biciklizéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!