Nem tudom valakinek ismerős e ez a a probléma? Reggelente hiába eszem kb fél óra múlva farkas éhes vagyok. Mit egyek reggelre hogy ne legyek olyan éhes és amiben sok kalória van és szénhidrát?
Ha érdekel a hatásmechanizmus: ha cukrosat (vagy más gyorsan lebomló szénhidrátot) eszel, akkor nagyon gyorsan megnő a vércukorszinted. A túl magas vércukorszint rossz a szervezetnek, ezért azonnal inzulint kezd termelni, jó sokat, mert az inzulin segít lecsökkenteni a vércukorszintet. Sajnos ilyenkor túl sok inzulint termel, túl alacsony lesz a vércukorszint, és újra jó éhes leszel.
Ezt a hatást úgy tudod megelőzni, hogy lassan lebomló szénhidrátot (vagy legalább azt is) eszel. Nekem a müzli vált be (de vigyázz, nem a sok-kicsi-barna-bogyó, vagy ahogy a nagyanyám nevezi, a nyúlbogyó a jó, az túl cukros, és ugyanott vagy. Olyan müzli kell, amiben rendes lapított zabpehelyszemek vannak. Gyümölcsösből kapható ilyen, csokisból egy ideje sajnos nem, úgyhogy én az Otker müzlijét "hígítom" fele-fele arányban zabpehellyel.)
Namármost, én kb. 7-kor reggelizem, és 11 körül így is rettentően éhes leszek (de ebédelni csak később akarok). Ilyenkor egy almát szoktam enni (ha van nálam, ha nincs, akkor így jártam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!