Holnap vérvételre megyek. Eddig egyszer voltam, akkor nagyon rosszul lettem. Valami tanács, hogy jobban bírjam?
Egy módszer van: vérvétel előtt szólsz a dokinak, hogy ájulós vagy, vérvétel után pedig azonnal segítenek lefeküdni az ott lévő ágyra vagy padra, és ott fekszel felrakott lábbal kb. 10-15 percet.
Én is ájulós vagyok. Nincs más módszer. Biztos kapsz tanácsokat, hogy nem kell a para, meg nem kell a hiszti, mondogasd magadban, hogy nem ájulok el - de nem segít, én minden kipróbáltam. Pedig alapból nem alacsony a vérnyomásom.
Le kell feküdni, az hatásos.
Na, mondtam...
Eszedbe ne jusson enni, a vérvétel éhgyomorra van (legalábbis a normál). Inni is csak vizet ihatsz, de ha kiiszod a csapot, akkor is elájulsz, semmi köze hozzá. Egy vérvételtől senki nem szárad ki...
És... te sem a vérveszteségtől ájulsz el. Bőven van elég véred... Attól ájulsz el, hogy leesik a vérnyomásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!