Fogyókúráztam, tanács kéne! Valaki, aki ért a pszichológiához?
Fogyóztam, fogyi alatt kihagytam egy csomó mindent: pizzázások barátokkal, volt, hogy másfél hónapig tényleg egy cukorkát sem ettem (nem is kívántam, csak csirkemellet, kefirt, zöldséget, gyümiket, teljes kiőrl. dolgokat, natúr joghurtot, túrót tojást szóval értitek egészséges dolgokat ettem, nem kellett a cukor)
Most úgy vagyok vele, ha édesanyám süt/főz valamit, vagy nagymamám, muszáj megkóstolnom. Van bennem egy ilyen belső késztetés: "kóstold meg, mi van ha valami jót hagysz ki?" ez van a fejemben.
Jól tudom, hogy a szigorú fogyi miatt alakult ez ki, de meg akarom találni a kontrollt, mert így csak cukorral tömöm magam! Nem tudok 1-2 szelet sütit venni, ha veszek elszabadul velem a ló - szinte minden nap. És össze-vissza eszek, sósra édeset, édesre sósat egyszerre akár 5-6 féle kaját is emiatt a " mi van ha valami jót kihagyok" miatt.
Hogy tudnék tényleg csak 1 max 2féle kaját enni és nem az összes kajából enni ami itthon van?
Hogy győzzem le a sütiket hogy tényleg csak 1-2 szeletet vegyek és meg tudjak állni?
Hogy győzzem le ezt a belső késztetést hogy "kóstold meg, finom, nehogy kihagyj valami jót!"?
ui.: légy szíves, ne írjátok hogy "hülye voltál" "nem lett volna szabad ilyen szigorúan venni" "meg vegyél 1 szeletet" mert ezek nem segítenek.
Valamiért nem tudok csak 1 szelet sütit venni, ha veszek elszabadul a ló. És tudom, hogy hülye voltam. Tanácsokat kérnék, hogyan legyen önkontrollom?
szia, nem vagyok szakértő, csak pár tippem van.Pl. gondolj bele,h : nem leszel ettől boldogabb, keressd másban a boldogságot, tudod azt mondják,hogy egy mániából/függőségből (mert most nálad ilyen étel függőség alakult ki szerintem) úgy lehet kigyógyulni, hogy találsz egy másikat. Szóval az első tippem, hogy sok program a barátokkal, bulizás, vagy kezdj el rendszeresen futni (napi 30-40 perc)szóval foglald el magad, ez nyáron tök jól megoldható :) Ilyenkor rendszer kell az életedbe. Az is segít, ha nem sokat vagy otthon,pl járkálsz a városban stb. Szóval szerintem találj egy egészségesebb "függőséget", vagy inkább többet, az segít. Plusz próbáld az agyadat arra programozni, hogy csak azért eszel, mert kell, nem azért, hogy finom legyen, és gondolj arra, hogy mennyivel fontosabb az, hogy megtartsd az egészségedet, és a szép alakodat, amiért sokat küzdöttél, és itt most az egészséget emelném ki, mert a jo-jo-ban nem a kevés evés része a veszélyes, hanem a sok evés a fogyókúra után, ezt tapasztalatból mondom, tönkre teszi a gyomrot, nem éri meg. Nem megijeszteni akarlak, csak talán ezt észben tartva még egy indok, hogy csak mértékkel egyél. Sok sikert!:)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!