Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Akaratlan elalvás?

Akaratlan elalvás?

Figyelt kérdés
30 év alatti fiatal vagyok, stresszes munkahelyem van, változó munkarenddel, gyakran korán kelek(4kor), illetve pánikbetegségre rivotrilt szedek, mely köztudottan álmosít. Ennyi a kórelőzmény, semmi más nincs, egészséges vagyok, nem beteges, stb. Viszont az alábbi panasz súlyosan "rontja" a közérzetem: Amint otthoni, nyugalmi környezetbe kerülök, akaratlan, megmagyarázhatatlan alvási kényszer tör rám naponta(akár naponta többször) és persze el is alszom. Akár ülve is, vagy olyan álmosság tör rám, hogy muszáj lefeküdnöm aludni. Az orvos szerint a fentieknek betudható, viszont tényleg kontrollálhatatlan és zavaró, kíváncsi vagyok, tapasztalt valaki hasonlót, vagy ez egyedi? Olvastam többféle alvással kapcsolatos betegségről, de egyikre sem illik be a problémám, pl a narkolepsziások bárhol ájulás szerűen eltudnak aludni én viszont odafigyelést igénylő tevékenység közben (munkahely, vezetés stb.) közben sosem, azonban otthon...nagyon zavaró, rengeteg időm elveszi és gyakran el is kések sok helyről emiatt. Éjszaka jól alszom, (bár persze a munkarend miatt összevissza). Kitolni tudom csak ezt az állapotot,pl ha rámtör ez az álmosság, és elmegyek mondjuk futni, fekvőtámaszozom, iszom egy kávét, vagy bármilyen tevékenység találkozom vkivel stb, hazaérek és egyből. Aki esetleg tapasztalat hasonlót és megoldást is tudott rá azt megköszönném...
2012. júl. 31. 22:30
 1/1 anonim válasza:
Narkolepszia? Állítólag így kezdődik... Menj el orvoshoz!!
2012. júl. 31. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!