Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit csináljak, ha huszonévesen...

Mit csináljak, ha huszonévesen nincs kedvem, erőm semmihez, mintha kiöregedtem volna a dolgokból?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és elfáradtam már mindenben. Régen mentem (délelőttös héten hétköznap is néha) inni a haverokkal, meg ilyesmi. A társaság széthullott egy jó ideje, mindenkinek más dolga van, nem ér rá vagy nem tudom. Eszembe jut sokszor, hogy mennyit baromkodtunk még 1 éve is. Nem is ez a baj. Néha hiányzik a hülyeség, de már nem lenne hozzá erőm, de itthon meg bezombulok, ha nem a barátommal vagyok. Álmos vagyok nagyon munka után, de nem bírok aludni.

Ha mennem kell valahová, alíg várom, hogy hazaérjek, mert rosszul leszek és olyan érzésem van, mintha be lennék rúgva (szerintem az álmosságtól).

Msn-en sem beszélek már szinte senkivel, nincs normális közös témánk, mint régen. Barátom barátaival szoktunk elmenni ide-oda. Jól megvagyok velük. Ha ivásról van szó, én hiába iszok, nem tudok úgy berúgni mint régen, hogy jó lenne. Húgommal megyünk az utcán, meglát egy kutyát, mindig beszól, hogy de aranyos. Én erre: kit érdekel, semmi nem édekel, még a kutyák sem. Ha ruhát vagy valamit lát és véleményt mond, akkor beszólok valami ilyesmit.

De nem szeretek itthon sem ülni, mert unalmasan telnek a napjaim és az sem jó. Már nem tudom, mit kezdjek magammal. A főzéssel elvagyok, ha valami jó receptet találok, esetleg van, aki megkóstolja a művemet. :) De nem bírnám elviselni, ha kötelező lenne a főzés is. Nem anyámékkal lakom, hanem albérletben. Úgyhogy mindenképpen azt csinálok, amit akarok, meg ennyi idősen különben is. De mit tegyek, hogy ne legyek ilyen semmilyen?

2009. júl. 14. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:

szerintem mindenképpen jó lenne pszichológushoz fordulni, aztán ha szükség van gyógyszeres kezelésre ő majd átküld pszichiáterhez. vagy fordítva.

most lehet ez furcsának tűnik, de a legtöbb neurológiai betegség úgy nyilvánul meg h egy normális kilengés (mert ilyen néha bárkivel megesik) hosszabban, erősebben jelentkezik.

és nem kell azt gondolnod h te "elmebeteg" lennél ha így lenne, ez nem az. gyógyszerekkel tudsz normális életet élni.

de ha nincs ilyen problémád, a pszichológus akkor is tud segíteni. nem kell félni tőle.

nekem bipoláris zavarom van, azért tudom.

remélem tudtam segíteni.

18/F

2009. júl. 14. 20:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem pszichomókus se tudna segíeni, mert nagyon régen jártam hozzá és akkor se, most se mondanám el minden dolgomat. Az a bajom, hogy egy idegen embernek nincs köze hozzá, nem tudna segíteni. Életkedvet sajnos nem osztogatják... De azért köszi a választ! Ha beleunok, lehet, hogy benézek egy ilyen dokihoz.
2009. júl. 14. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit kellemesebb lehetőség az, hogy vitaminhiányod van. Ilyenkor se erőd, se kedved semmihez. velem meg ez volt :). Enni kell rendszeresen, lehetőleg csupa egészségeset, ÉS eljárni mozogni valahova. Nekem sosem volt kedvem táncra menni, de mindig elmentem és 10 perc után rájöttem közben, hogy mennyire jó, hogy jöttem, és hogy imádom. De előtte tök enervált voltam, mint ahogy te leírod. A mozgás furcsa mód nem elveszi az energiádat, hanem feltölt! Próbáld ki, tervezz be valami rendszeres sportot vagy táncot!
2009. júl. 14. 20:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Próbálok egészségesen étkezni, főleg, amióta kicsit meghíztam, több zöldséget eszek és tornázok is, szinte minden nap. Ahhoz is sokszor nehezen állok neki. Annak örülök, hogy ma munkahelyen megdícsértek és holnap kipróbálok egy új receptet. De életvidámság nincs bennem. Amikor elhatároztam, hogy fogyni szeretnék és láttam hatását, vidám voltam. Szeretek vihogni, munkahelyen elég sokat bohóckodunk. Csak az idegesít, ha munkatársam korán reggel nekiáll mesélni, mi volt vele hétvégén vagy előző este. Engem idegesít, ha hajnalban valakivel társalogni kell, végig kell hallgatnom, mit mond. Nem tud akkor érdekelni. Van hasonló jellegű dolog munkahelyen, ami már nagyon idegesít. Pl. a sok pletykás ökör, akiknek mindenük a pletyka, másoknak meg a kakikeverés... A munkával semmi bajom, szeretem csinálni.
2009. júl. 14. 20:48
 5/10 anonim ***** válasza:

első vagyok. hidd el, én is ki nem állhatom h egy vad idegennel kell megbeszélnem dolgokat, de szeretném, hogy jobbak legyenek a napjaim, ezért ezt muszáj megtennem.

én nem bántam meg.

2009. júl. 14. 20:58
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

nehogynár psziholgushoz küldjétek szerencsétlent, meg elhitessétek vele h beteg :D

egyszerűen csak nemtalálja a társaságát, mert mindenki begyepesedett. ehhez nemkell se pszihológus, se gyógyszer

én azt ajánlom, keress vmi hobbit, ami érdekel, és kösd le magadat azzal. azért lettél ilyen, mert egyszerűen semmit sem csinálsz.

azmeg h a haveroktól eltávolodtál, abban nincsen semmi, nekemsem olyan már a kapcsolatom a barátaimmal, mint régen, megváltoztak, mindenki elvan foglalva a munkájával, más dolgok érdkelik már. főiskolán sem találtam olyan igazáűn jó haverokat, de nemérzem magamat betegnek :D én elvagyok egyedül is. eljárok kondizni, vásárolgatni, azt csinálom, ami érdekel,.

teis keress vmit, ami érdekel, és vesd bele magadat.

elvagy lustulva, igazábl ennyi itt a probléma.

2009. júl. 14. 21:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Engem ezek a depresszió tüneteire emlékeztetnek. Nem kell tőle túlzottan megijedni (még). Mindenkinek vannak vagy lehetnek depressziós vonásai, időszakai. Az viszont baj, ha ez elhatalmasodik, és egy tartós, kizárólagos életérzéssé válik, mert úgy lehetetlen élni. Elsősorban neked kellene megoldani ezt a problémát, megkeresni az okait és megtalálni újra az élet értelmét, helyes irányát a kis és nagy dolgokban egyaránt. Ha egyedül nem megy, és úgy érzed, hogy nagy bajban vagy, akkor szükséges lehet pszichiátriai kezelés is, ami nem csak beszélgetésből, ráolvasásból áll, de vannak hatásos gyógyszerek is a kedélyállapot javítására.
2009. júl. 14. 22:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Aki azt írta, semmi bajod, csak új hobbira van szükséged, kicsit mellélőtt. A többiek véleményét viszont mind osztom. Elképzelésem szerint egy nagyon enyhe, kezdődő depresszió a ludas, vagy még annak valamilyen elő-időszaka, hogy úgy mondjam. Semmi gond nincs ezzel. Étkezésre kell odafigyelni, és sokat mozogni, jó kedvet csinál! Legyél otthon minél kevesebbett, ha otthon begubózol, súlyosbodni fog a helyzet!!! Ezt komolyan mondom. Tapasztalatom szerint a dolog így szokott lezajlani:

1. Kezdődő általános rosszkedv, a társaság egyre gyakoribb hanyagolása

2. A szociális kapcsolatok elhalása, a külső világ folyamatos kirekesztése, az általános rosszkedv egyre erősödik

3. Fáradékonyság, lehangoltság, "nem tudom magam kialudni, pedig sokkal többet alszom az átlagosnál" jellegű panaszok

Nem mindig: 4. Valamilyen másodlagos betegség megjelenése (volt aki a depresszió jelentkezése után nem sokkal egyéb betegségekre kezdett panaszkodni, például enyhébb fóbiák, vagy skizofrénia).

2009. júl. 15. 01:26
 9/10 anonim ***** válasza:
énírtam azt h új hobbira lenne szüksége. és azért írtam amit írtam, mert sokszor ezzel előzhető meg a depresszió. mivel ő még nem depressziós, ez kiderült az írásából, ezért ilyenkor fontos, h lekösse magát, ne gondolkodjon túl sokat ezeken a dolgokon, hanem egészen mással foglalkozzon, ami kizökkenti őt. így elkerülhető a depresszió.
2009. júl. 15. 01:36
 10/10 anonim válasza:
keress egy hobbyt,legyen celod az eletben,a vitaminok segithetnek...probalj otthoni torna keresni egy konditermet,ahol olyan emberekre talalsz,akikkel mar van egy kozos tematok....es ami meg fontos...gondolkodj pozitivan,me hagyd,hogy jo kedved elvesszen,es ertekeld azt amid van,es a lehetosegeidet,ha latod,hogy mennyi dolgot csinalhatsz az eletben,hidd el,jobb lesz a kozerzeted
2010. júl. 22. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!