Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Segítsééég! Férjem horkol!...

Segítsééég! Férjem horkol! Valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Azért teszem fel ezt a kérdést, mert férjem iszonyatosan horkol, orvosról orvosra járt, mindegyik azt mondta, hogy elég összetett a dolog, orrsövény ferdülés, orrmandula, stb, de egyik sem javasolja a műtétet! Használt már spray-t, tapaszt, semmi sem vált be, de olyan szinten horkol, hogy lassan az ablakok is rezonálnak, áthallatszik a gyerekszobába, 2 db csukott ajtón keresztül is...tehát a gyermekünkkel alszom már, de így is rendszeresen, éjszaka úgy 5-6x mindketten felébredünk. Kimondhatatlanul fáradt vagyok, már a mikróba tettem a tejet a hűtő helyett, nem igazán tudom, merre vagyok arccal. Tudtok valami alternatív megoldást esetleg? Vagy egy igazán jó orvost, aki tényleg segít, nem csak rámondja, hogy mi a baj?? Hálás lennék, ha tudnátok pár tippet/tanácsot adni :(

2012. júl. 11. 08:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Tippem nincs, akkor már alkalmaznám, mert hasonló cipőben járunk:(
2012. júl. 11. 09:01
 2/14 anonim ***** válasza:

sZIA

Részvétem. Próbáljátok meg ezt a dokit. hátha...

[link]

2012. júl. 11. 09:05
 3/14 anonim ***** válasza:

Volt párom horkolt úgy, hogy szinte rezegtek a falak.

Ha lett volna rá lehetőség biztos a külön hálószobát választom.

Jobb híján ipari füldugóval aludtam, bár még ezen keresztül is áthallatszott, de legalább tompábban.

2012. júl. 11. 09:16
 4/14 Antik Város ***** válasza:

Érdekes, hogy az orvosok mennyire kerülik a témát, pedig több népbetegséget lehetne a megoldással elfelejteni.

A horkolás, az elhízás és a magas vérnyomás - így hárman - nagyon "jó barátok". Egymást segítik, egymás kialakulásában aktívan részt vesznek egymás okai, okozói és következményei. Nagyon gyorsan kell segíteni a dolgon, mert a családot tönkreteszi, a betegnek pedig további visszafordíthatatlan szövődményeket okoz - beleértve akár a súlyos szellemi leépülést is, hiszen a beteg egész éjszakákat tölt oxigén-hiányos állapotban. Állítólag egy egyszerű garati műtétről van szó, amelyben a horkolást okozó lágyszövetet feszesebbre varrják. A kontaktot nem ismerem, aki tudja, hol lehet ilyet kérni, kérem, írja ide, mert az én háziorvosom is analfabéta ebben a "ritka" jelenségben. A végleges műtéti megoldásig diétát, rendszeres vérnyomás-ellenőrzést és rendben tartást javasolnék, ha orvos lennék.

2012. júl. 11. 09:16
 5/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, sajnálom őszintén azokat, akik ugyan így jártak! Férjem túlsúlyos, a munkatempója nem teszi lehetővé, hogy legalább a napi 3x-i étkezést betartja. Nem eszik egyébként sokat, mert nincs ideje, hormonjai rendben vannak, viszont gondolom a sokszori nem evés miatt van az a probléma, hogy raktározza a szervezete a zsír, mivel nem kap elég bevitelt :( vérnyomása is rendben egyébként, viszont volt olyan éjszaka, hogy fel kellett ébresztenem, mert nem vett levegőt, ennek kapcsán már olvastam elrettentő pl-t, hogy halál lehet a vége... Köszönöm a linket is!

Nem értem az orvosokat, először tb-által támogatottan mentünk,utána pedig magán úton és ugyan az az eredmény: SEMMI...

Férjem nem érzi a súlyát, szerinte annyiból jó, hogy külön alszunk, hogy tudok aludni a gyerkőc mellett, de nem, mivel halljuk. Napközbeni házimunka, gyereknevelés +egyetem(levelezőn) és nincs több energiám. Hazajön és kérdezi, hogy miért nem beszélgetünk, miért vagyok morcos...

2012. júl. 11. 09:24
 6/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azért nem mernek vagy akarnak hozzányúlni az orvosok, mert ha kiveszik az orrmanduláját, helyrehozzák az orrsövényét, akkor is horkolni fog. Szerintem erre nincs biztosíték, mert sok olyan ember is horkol, akinek nem ferde az orrsövénye pl.

Viszont a túlsúlynak lehet hozzá köze.

Vagy hogy a hátán alszik.

De én ismerek olyanokat, akiknél egyszerűen a korral jár. Nem híztak meg, fiatalon nem is horkoltak, most idősebb korukban pedig igen, még akkor is, ha oldalt fekszenek.

Szóval sajnos nincs rá tuti recept, hogyan szüntethető meg.

Ha túl mélyen alszik, akkor is könnyebben jön a horkolás. Aludjon többet, pl. ha csak 6 órákat alszik, akkor aludjon rendszeresen 8-at.

2012. júl. 11. 16:58
 7/14 A kérdező kommentje:

Sokat alszik, általában hagyom, van hogy hétvégén 10-12 órát is szunyál. De én egyedül a dolgokat nem bírom, és jön a kérdés, hogy de ő mikor pihenjen? Most két hét múlva mentünk volna nyaralni, de lemondtam, nem tudok így elmenni, ott sem fogok aludni max ő, akkor meg minek? Füldugót nem tudok használni, mert begyullad a fülem sorozatosan tőle.

Nagyon szépen köszönöm!!

2012. júl. 11. 19:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Az a műtét, amiről Antik város ìrt, sajnos nálunk nem segìtett semmit. 1 hónap kìnlódás volt utána, napi 8-10 szem cataflam- mal... Nekünk is ez volt az utolsó reményünk...
2012. júl. 12. 16:42
 9/14 anonim ***** válasza:

Valahogy rögzíteni kéne a száját, hogy ne nyíljon ki. Valamilyen kötéssel az állkapcsát a fejéhez. Ha csak az orrán keresztül veszi a levegőt, nincs gond! Bár így is lehet hangja, de távolról sem akkora.

Ha meg csak az orrán át nem kapna elég levegőt, akkor oxigénmaszkot kéne neki beszerezni. Láttam ilyet, mikor hotelben dolgoztam, az egyik vendég ebben aludt. Azt nem tudom mi célból, de ott volt az ágya mellett egy kis szerkentyű, és egy maszkban végződött, amit az orra, szája elé lehetett fixálni egy gumiszalaggal. Mint a repülőkön. :D

2012. júl. 12. 17:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Vagy ragtapasszal beragasztani a száját. Bocsi! :P :D
2012. júl. 12. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!