Megmértem a vérnyomásom és majdnem 160 volt, fáj a fejem is! Mit tudok tenni, hogy lejebb menjen? 27/n
Kedves Kérdező!
Valószínűleg nem jól állították be a gyógyszerezésed, valamit mellé, vagy valamilyen másik gyógyszert ki kellene próbálnod.
Mindenképp menj vissza az orvosodhoz, és mondd el neki hogy így is magas volt a vérnyomásod.
Talán lisopress vagy linipril tabeltták segíthetnének. (egyik sem okoz hosszú távú szedés során sem károsodást.)
Még az előbbi 11. hsz-ban elfelejtettem leírni, hogy ha ideges vagy, idegeskedsz, stresszeled magad, akkor pszichológus / pszichiáter / neurológus javasolhat neked pl. gyengébb nyugtatót ami csökkenti az idegességet, stresszt.
Ha nem voltál ideges és nem stresszelted magad, akkor a gyógyszerrel van gond.
Nyugodj meg! Ne legyél kétségbe esve, mint írtam, ne stresszeld magad.
Egy másik hozzászóló is írta hogy lehet meg kell emelni a béta-blokkoló adagját. Ha nem vélik be akkor a lisopress lehet jó, mert az normalizálja a szívritmust és vérnyomást is.
Csalántea: magas vérnyomásra
Megkönnyíti a légzést, megelőzi a légzési nehézségeket vagy sípoló légzést. Levelét főleg vízhajtó hatása miatt alkalmazzák, forrázata csökkenti a magas vérnyomást, és gyógyítja a hólyaggyulladást. Az ásványi anyagokban gazdag levelekből nagyszerű erősítő és vértisztító ital készíthető, energetizáló, frissítő hatású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!