Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A boka húzódása/bokaficam...

A boka húzódása/bokaficam után mikor megy le a duzzanat?

Figyelt kérdés

Két hete estem el a suliban. Akkor nagyon fájt a lábam, ráállni se bírtam. Voltunk röntgenen, ott azt mondták, hogy csak húzódás, rándulás. Mondta, hogy egy hetet ne tornázzak, de iskolába ugyanúgy mehetek. Hiába, másnap reggel sem bírtam még ráállni a lábamra, mert iszonyúan fájt, így nem mentem három napig. Folyamatosan volt vizes ruházva és kenegetve, de a duzzanat még mindig ott van és még mindig fáj. Persze nem annyira, már rá bírok állni, viszont gyakran nyugodt, ülő helyzetben elkezd lüktetni, és akkor nagyon fáj. Mikor fog helyrejönni?

14/L

2012. márc. 12. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem 1 hónapig fájt legalább, amikor 2 hét után leléptem a mozgólépcsőre azt hittem behalok a fájdalomtól.
2012. márc. 12. 15:53
 2/5 A kérdező kommentje:
És a duzzanat meddig marad még rajta?
2012. márc. 12. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos ez egy komoly húzódás/rándulás esetén nagyon sokáig is eltarthat.

Én tavaly kb. ilyenkor estem el, és legalább fél évig rendszeresen bedagadt, fájt a bokám.

Persze egyre jobb lesz, mint ahogy mondod is, hogy már javult, szóval ne ijedj meg, nem arról van szó, hogy fél évig "béna" leszel.

De bizony érzékeny lesz, és oda kell figyelni, mert így már könnyebben ki is bicsaklik újra.

Azt tanácsolom, hogy kényelmes cipőket hordj, és óvatosan lépj, ne terheld nagyon a bokád. Testnevelés órán is szólj, ha valamilyen gyakorlatnál fáj, pl., ha nem tudsz futni egy ideig. Azt persze nem mondom, hogy egyáltalán ne mozogj, csak, hogy figyelj oda.

Ha ülő helyzetben is fáj, próbáld meg felpolcolni, vagy feltenni egy másik székre a lábad. Tudom, hogy suliban ez nem nagyon megoldható, de legalább otthon törekedj erre.

Nem árt, ha begézezed akár, csak arra figyelj oda, hogy ne túl szorosan, mert az sem tesz jót neki, ha elzárod a vérkeringésed.

2012. márc. 12. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem már, de elég sokáig duzzadt volt, nappal fásliztam jó ideig.
2012. márc. 12. 15:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem mentél vele dokihoz?

Biztos adott volna valami jó kenőcsöt rá

2014. júl. 5. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!