Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet az oka a rossz...

Mi lehet az oka a rossz közérzetemnek?

Figyelt kérdés

Az elmúlt egy évben rengeteget idegeskedtem, szinte állandóan. Nyáron jártam emiatt pszichológushoz is, de elég költséges volt és nem igazán azt kaptam amit elvártam volna. És én arra gondolok főként ez lehet az oka a problémáimnak.

Sokszor nem tudok elaludni, és ha el is alszok rosszul alszok. Nincs kedvem felkelni sem, megterhelőnek érzem. Az elmúlt időszakban sokszor van hányingerem, hasmenésem ami általában akkor kezdődik amikor valami stresszhatás ér. Néha légszomjam is van.

Tudom, hogy ezzel lényegében megis válaszoltam a kérdésemet, de mit tehetek ezek ellen? Főleg úgy hogy a stressz forrását nem igazán tudom kiiktatni, így inkább valami olyasmi kellene ami segítene könyebben venni ezeket a hatásokat, de mi lenne az? Hogyan segíthetnék magamon?

2012. márc. 5. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Menj el sztk-s pszichiáterhez. Ez ingyenes. Ő tud adni tanácsot, tud ajánlani valami enyhe nyugtatószert, de ha úgy látja, tud adni gyógyszert is. Az állandó idegeskedés, feszültség elváltozást okoz az agyban, ezt hivatott korrigálni a gyógyszer. Szal ez nem a betegség elnyomása. Ha rendbe jön az agyad, jobban fogod tűrni azt a bizonyos elkerülhetetlen stresszt is.
2012. márc. 5. 13:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Gyógyszerrel jobb volt, legalább jól aludtam tőle, de a belgyógyászom azt mondta sürgősen felejtsem el az ilyesfajta gyógyszereket mert azok több kárt csinálnak mint hasznot, főleg mivel pajzsmirigy problémáim vannak, meg persze ezektől a gyógyszerektől általában híznak és én így sem vagyok sovány :(

És ilyen sztk-s rendelésre kell beutaló?

2012. márc. 5. 13:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz gyógyszereket szedni (nyugtató, antidepresszáns), ne menj pszichiáterhez. Mindenképpen ki kéne iktatni a stressz forrását. A pszichológus nem segített (nem megfelelőhöz mentél), valószínűleg ez is okozza a problémáidat, de főként az, amiatt hozzá fordultál. Ajánlok relaxációs, meditációs gyakorlatokat, pozitív gondolkodású könyveket. Emellett érdemes szedni multivitamint és omega 3-at. Sokat javíthat a helyzeteden.
2012. márc. 5. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:
A gyógyszereket én sem ajánlom. Pajzsmirigy probléma okoztat ilyen jellegű problémákat (nekem is az van), de ha jól be van állítva a gyógyszer, a kezelés, akkor elvileg rendben kéne lennie. De lehet nem árt egy alapos kivizsgálás.
2012. márc. 5. 13:28
 5/6 A kérdező kommentje:

rendszeresen járok endokronológiára így a gyógyszerem jól be van állítva az eredményeim rendben vannak, és tudom hogy ez is okozhat ilyen közérzetet, volt aki azt mondta nekem hogy attól hogy jók az értékeim a gyógyszer mellékhatásaként is előjöhetnek ezek a hangulatingadozások, rossz kedv.

a pszichológus azért nem vált be mert ha kérdeztem tőle valamit akkor nem válaszolt, hogy ezt magamnak kell tudni magamtól kell rájönnöm, jó ez így van csak én azért szerettem volna ha válaszol pár dologra, bár lehet ezt én gondolom rosszúl és a pszichológus csak azért van hogy magamon segítsek és ne ő válaszolgasson nekem. Ő azt javasolta amúgy hogy jót tenne nekem egy levegőváltozás ahol csak magamra számíthatok, azt mondta erre a legjobb ha elmennék külföldre dolgozni és akkor csak magammal lennék elfoglalva hogy boldoguljak egy idegen környezetben, hát nem tudom én annyira nem akarok külföldre menni. Bár országon belül gondolkodok változásra, felköltözni a fővárosba és ott munkát találni, csak még eddig nem sikerült munkát találnom ott :( ami szintén frusztrál mert minél előbb szeretnék ott munkát, és lehet segítene is a változás a problémáimon.

2012. márc. 5. 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:
A környezetváltozás valóban segíthet, de nem értem akkor sem, mért ajánlotta azt, hogy menj külföldre. Az a te döntésed hogy hol szeretnél lenni, neki nem az a dolga, hogy megmondja hová menj és mit csinálj. Tanácsot adhat, de azt neked kell tudnod, hogy mi tenne jót.
2012. márc. 5. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!