21 éves fiú vagyok. Magas a 95ös pulzus?
21 éves fiú vagyok, a pulzusom 95 volt most hogy mértem
Magasnak számít? Hogyan tudom lejjebb vinni?
Illetve a vérnyomásom 120/80 és 140/80 volt a legutóbbi kettőnél amikor mérték. Ezek milyen értékek?
Köszi előre is!
A 140 már magas. A 120 jó, a 130 határeset. Gyakrabban kell mérni.
A pulzus egyértelműen magas. Kérj teljes kivizsgálást, mi okozza. (Nekem pajzsmirigyet néztek.)
A vérnyomást és a pulzust nyugalmi állapotban kell mérni, úgy mérted? Nem lehet közben mozogni, és előtte se nagyon ugrálj...
+ Nézd meg, nincs-e lázad, hőemelkedésed, mert az is emeli a pulzust.
Magas.
Ideges, gátlásos típus vagy?
Kedves kérdező, 120/80 az ideális vérnyomás, 139/90-ig még normális. A 95-ös pulzus az sok, 70 lenne az ideális.
De nyugi nem kell megijedni, ugyanis ezek az értékek nyugalmi állapotra vonatkoznak normális vérnyomásmérővel. Tehát ha egy picit is ideges voltál, akkor magasabb lesz az érték, ha bármilyen fizikai aktivitást végeztél előtte, akkor magasabb az érték stb. Ha csuklóra rakható mérőt használtál, akkor pedig alapból rossz az érték, mert azok a vackok semmire sem jók.
Szerintem összességében a te értékeiddel nincs semmi probléma, max rosszkor mértél, vagy egy kicsit izgatott voltál a mérés miatt. Ezt abból is gondolom, mert a diasztolés értékeid tankönyviek.
manapság volt/van egy kis betegségem: a mellkasom fáj a bal oldalon, és orvos szerint bordaközi izom gyulladás vagy meghúzódás lehet, csak aggódom akkor is hogy esetleg szívizomgyulladás lehet pl, meg kicsit hipochonder vagyok, és rá tudok stresszelni (van néha erős szívdobogásérzetem, lehet emiatt). Lehet az idegességtől/aggódástól is magasabb a normálisnál?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Szerintem kérdezd meg az orvosodtól, hogy mehetsz-e szaunába, de óvatosan, és nem a legmagasabb padon. Ha nem tartja hozzá túl magasnak a pulzusodat és a vérnyomásodat, akkor esetleg segíthet az izmodon. Lehet, hogy hülyeséget írok, de az izomláz is valamilyen szinten izomgyulladás és arra segít.
De mindenképpen kérdezd meg erről az orvost.
Nekem úgy tűnik, hogy izgulós alkat vagy. Én is ilyen voltam. Erre jók a meditációs technikák, agykontroll, ilyesmi.
Miért mond egy orvos ránézésre olyat, hogy bordaköziizom-gyulladás?? Vagy volt valami vizsgálat is ami ezt alátámasztotta?
Esetleg gokartoztál? (nekem attól gyakran meghúzódik ottpl.) :)
Összefogalava: szerintem gátlásos, izgulós vagy, ezek a tünetek mind beleférnek ebbe a képletbe. Ha ezzel nem tudsz együtt élni és kivárni, hogy kinődd, akkor kérj segítséget hozzáértőtől.
Ha jól látom a dolgot, és ez a gondod, akkor privátban tudok saját tapasztalatból származó megoldásokat javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!