Ez mennyire normális? Pulzus kérdés
Ha normálisan ennél, mozognál és aludnál, akkor kutya bajod nem lenne.
Tudom, a suli meg minden, én is voltam így, de tényleg egy megoldás van: eldöntöd, hogy nem így akarsz élni, és meg is valósítod. Fura mód, mióta nem hajtom túl magam, a suli is jobban megy, mert kikerültem a fáradtság-depresszió-rosszullét spirálból, ergo minden feladatot feleannyi idő alatt elvégzek duplaolyan jól.
Kezdj jógázni. Azt szívbetegek is csinálhatják, ami egyébként szerintem nem vagy. (Ha a házidoki eddig nem küldött el vizsgálatra, akkor vélhetően szerinte sem komoly.)
Esetleg kerékpározz vagy ilyesmik.
És ne izgulj folyton ezen, hidd el, meghalni sokkal nehezebb, mint hinnéd.
A kérdésedre választ Te magad írtad le az utolsó mondataidban. Azonban azt is olvasom, hogy azt mondja a háziorvos, hogy "klikkel" a szíved - vagyis valószínűleg tényleg hall valamit, ami a legtöbbször valóban Mitrális prolapsus syndroma, s ha szinte folyamatos a pulzus ingadozásod, akkor mindenképpen szedned kellene erre gyógyszert! Ha továbbra is folyamatosan fennállnak a panaszaid, menj vissza a háziorvosodhoz, és kérd meg, hogy küldjön el Kardiológiára ha Ő nem ír föl gyógyszert. Nem szerencsés ugyanis, ha folyamatosan szapora a pulzus, hisz egy idő után megterheli a keringést.
A mitrális prolapsus egyébként az emberek 90%-ánál előfordul és elő is fordult mindig, csak amíg nem volt szív UH., addig senki nem figyelt erre ennyire. A stressz, a bővebb étkezés, az élvezeti szerek fogyasztása valóban nem tesz jót a keringésnek, de mindent úgysem tudunk "kikerülni". Még ha MPS-ed van, akkor sem fogsz "meghalni", mert nem "halálos betegség" - amennyiben viszont panaszt is okoz (sokaknál ki sem derül soha, mert nincs panaszuk), mindenképpen érdemes gyógyszerrel beállítani a pulzusszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!