A sok fing az egészséges, vagy már beteges? Mennyi a
normális? Ez egy nagyon komoly kérdés!
1/17 A kérdező kommentje:
tényleg nem egészséges,és kéne egy orvosi vizsgálat.
[link]
2011. jún. 27. 10:06
:-D
Ó te szegény!
Nekem a kutyám csinálja ezt...
Ki kéne kutatni, hogy melyek azok az ételek, amelyek nem fingatnak... És olyat főzz neki. Babot ne adj neki! :-)
Aztán ha aztán is ereget, akkor beutaló...
2011. jún. 27. 10:06
EGy természetfilmben azt mondták a napi 16-szori az egészséges embereknél.
2011. jún. 27. 10:12
De lehet valami allergia szerű reakciós is. Ételre (pl túlzott tejtermékfogyasztás)vagy illatra
(Pl van egy fajta elektromos illatosító, ami engem puffaszt)
2011. jún. 27. 10:20
Normális. Sok a bélbaktériuma, esetleg kicsit túlsúlyos és nem olyan jó a gázfelszívódása. De ha téged zavar, akkor mondd meg neki, hogy intézze diszkrétebben. De ha semmi fájdalma vagy emésztési zavara nincs mellette, akkor nem valószínű, hogy kóros. Persze vannak betegségek, amikor felfúvódik az ember: epekő, májpangás, valamilyen fertőzés stb, de azoknak más tünetei is lennének.
2011. jún. 27. 10:21
7/17 A kérdező kommentje:
Milyen orvoshoz kellene menni? Szinte egyben nyeli le a kaját,és mindenhez kenyeret eszik. Úgy telerömi a száját,hogy úgy néz ki mint a hörcsög. Azonfelül gyorsan mintha valaki elvenné tőle. Engem meg állandóan azzal cinkel,hogy nagyon lassan eszek.
Azonkívül nem tudom hogy vehetném rá hogy menjen orvoshoz,mert szerinte ez normális. Csak az a baj hogy én már hányok tőle!
8/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom menyiben normális ha reggeltől estig nyomatja. És ez nem vicc!
Akkor lehet a mohósága is a probléma. Ha nem rágja meg az ételt rendesen, az nem alakul nyállal körbevett falattá a szájában, hanem nagy darabokban, az emésztés megindítása nélkül nyeli le, akkor a gyomrának és a vékonybelének nehezebb dolga van az emésztéssel, ha pedig ő nem emészti meg az ételt, akkor megteszik helyett a bélbaktériumai, amik viszont gázt termelnek eközben. Pont a szénhidrát (kenyér) emésztése kellene, hogy megkezdődjön már a szájban, és ugyanez a baktériumoknak is remek táplálék. Szóval mondd el neki akkor, hogy ez nem az egészséges emésztés jele, és ha nem rágja meg normálisan a kaját, akkor nem is emészti meg és szívódik fel rendesen, és hiánytünetei is lehetnek.
2011. jún. 27. 10:33
Jujj. Mióta vagytok együtt?
Szerintem előbb-utóbb megunod ezt a pasit.
Nekem is volt szerencsém egy ilyen sprintevővel, ő is engem szivatott, hogy órákig eszek... Veszekedtünk is...
Mondjuk ő nem gázosított szerencsére. :-)
2011. jún. 27. 19:30
Kapcsolódó kérdések: