Teljes egészségügyi állapot felmérést szeretnék. Hogyan kezdjek neki?
Fiatal vagyok (20 éves), de ettől függetlenül szeretnék egy teljes felmérést a testemről (gondolok itt vérképre, szív-érrendszerre, meg ilyenekre), és terveim szerint 5 évente szeretném megismételni.
Hogy álljak neki? Milyen orvosnál? Vagy vannak olyan helyek/egészségközpontok ahol van ilyenre lehetőség (leginkább székesfehérváron, de mégjobb lenne Budapest 11. kerület környékén)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Ingyen nem fogod tudni magadat felméretni ilyen sűrűn.
Ami szerintem fontos (ebben az életkorban):
- vérkép
- laborvizsgálat
- vérnyomás
- anyajegyszűrés
- hasi ultrahang
- EKG (esetleg, bár a sima sztetoszkóp is sokat elárul)
Ezek nem kerülnek olyan sokba, de később majd egyre több vizsgálatra kell majd eljárnod.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Ha nincs panaszod, nem fognak csak úgy kivizsgálásokra küldeni, mert drága.
Vérképre évente be tud utalni a háziorvos, meg eljárhatsz szűrővizsgálatokra is. Ha lány vagy, akkor méhnyakrák- és emlőrákszűrés, ha férfi, akkor hererákszűrés, megnézetheted az anyajegyeid, elmehetsz tüdőszűrőre.
Ha ennél részletesebb kivizsgálást szeretnél panasz nélkül, akkor magánrendelőbe/magánklinikára menj, ahol csinálnak ilyenolyan kivizsgálást. Vannak belgyógyászati, kardiológiai vizsgálatok, hormonpanel meg mindenféle.
Igen, gondoltam, hogy ezek nem ingyen vannak, de megfelelő keretek között szerintem megéri az egészségünkre költeni.
Mennyibe kerülhet egy ilyen általános felmérés szerintetek?
És nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, és várom a
továbbiakat is (például, akik már voltak ilyenen). :)
Mennyibe kerül? Talán vannak ilyen "csomagok", amikor valamivel olcsóbb, meg kell nézni. Kelenföldön és Fehérváron is vannak ilyen központok, az biztos. (Nézd meg pl. a "menedzserszűrés" címszó alatt mit találsz.)
Laborra szerintem a háziorvos is elküld, szeretik, ha van viszonylag friss vérkép. Vérnyomást is bármikor mér neked, de azt házilag is lehet ellenőrizni egy megfelelő készülékkel. Anyajegyszűrés sima dermatoszkóppal alkalmanként párezer Ft-ból megvan (de ha nagyon óvatos akarsz lenni, akkor videorögzítéses 15-ért már elérhető), a hasi ultrahang húzósabb, az tízezer fölött lesz. EKG-ról fogalmam sincs.
És köszönöm a kiegészítést, valóban fontos a méhnyakrák-szűrés (nőgyógyászaton szerintem ingyen elvégzik) és a mammográfia is, azt nem tudom, fiatal korban mennyire térítéses az utóbbi. A hererák-szűrésnél talán az önvizsgálat is elég lehet, ha a doki elmagyarázza, mit és hogyan kell ellenőrizni.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Hát nézz szét neten. Attól függ, mit szeretnél. De nem olcsó mulatság.
Menedzserszűrés néven keress rá.
Vagy magánklinikák és eü központok honlapján keresgélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!