Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan lehet több mint 90...

Hogyan lehet több mint 90 évig elélni? Mennyire befolyásolja a genetika ezt?

Figyelt kérdés
Sajnos 1 évet dohányoztam, dédnagymamámnak volt méhrákja, és áttét volt a belén, gondolom erre nem vagyok hajlamos, egyik papám szívbeteg, a másik pedig cukorbeteg. Dédnagypapám prosztatarákban hunyt el.

2012. jan. 16. 13:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, kedves kérdező, azt te tudod, hogy miért szeretnél 90 éves korodig élni, de hidd el, nem mindig áldás a hosszú élet. Az összlakosságot tekintve a világon Japánban él a legtöbb 100 év fölötti ember, de ott adják el a legtöbb felnőtteknek való pelenkát is. Remélem, érted mire akarok ezzel célozni. A magatehetetlen, önmaga testi szükségleteit önállóan ellátni nem tudó öreg terhére van a környezetének. És, aki ezt tagadja, az vagy nem volt ilyen helyzetben, vagy hazudik. A legszomorúbb az, hogy épelméjű öreg ezt pontosan tudja is. Én látom, hogy hogyan épül le egy ember fizikailag és mentálisan a hosszú élet során. Ha nekem valaki most felajánlaná a hosszú élet lehetőségét köszönettel elutasítanám. Éljek addig, míg valakinek hasznára lehetek, vagy ha nem, akkor addig, hogy ne legyek teher.
2012. jan. 16. 13:40
 2/3 anonim válasza:
az emberi génekben 120 év van kódolva ,tehát elvileg eddig kéne élnünk ,de befolyással van ránk a sok szinezőanyag stb , sajnos ez visszahúzza ,de ha bio életmódot folytatsz akkor talán megélheted a 100 at (de max ez a legjobb eset , mivel mindennel bekerül a szervezetedbe a méreg , mivel az ahonnan a bio gyümölcs van a szomszéd permetezett és rászállt tehát nemvagy sokkal előrébb)
2012. jan. 16. 16:18
 3/3 anonim válasza:

Nagymamám 96 éves, a dédnagymamám 97 volt amikor meghalt. Nem sportoltak, nem folytattak bio életmódot, mamám imádja a húsokat, és a teavajat, ami állítólag nagyon nem egészséges.

Szóval szerintem 90 %-ban genetika. A maradék 10 az életmód.

2012. jan. 18. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!