Mit tehetnék álmosság ellen?
A kávét nem szeretem...
Meg azért baj az, hogy álmos vagyok(már délután 5-től), mert mindenkivel bunkó vagyok olyankor...
Állítólag érzékeny a szervezet a vízhiányra, próbálj meg elég folyadékot bevinni (víz is jó),
esetleg túl sokat eszel ha hazaérsz és egyből bepunnyadsz,
vagy megszokásból szundiznál...
esetleg megkavar hogy délután 5-től már kb. vaksötét van :D
Szal megoldásként esetleg tudnám ajánlani a folyadékbevitelt, vagy ha érzed hogy fáradsz zuhanyozz le, az fel tud rázni és jól tud esni.
Az előttem szólónak igaza van ha nem is a szex de egy kis mozgás is hatásos lehet.
Arra pedig hogy hétvégén 10-ig alszol és úgyis fáradékony maradsz... Sok múlik a kelésen is, az agyadnak kétféle alvási fázisa van, most ezekre nem térek ki, lényegében annyi hogy ezek 2-3 órás periódusok és az a jó ha az egyiknek a végén ébredsz fel, akkor kipihent lehetsz. Ki kell kísérletezni... Változó. Lehet 8 óra alvás jobb neked mint *hasból mondom* mondjuk 9.
Esetleg van másik tippem, az embernek elvileg van egy belső órája is, ami úgy-ahogy alkalmazkodik a külső világhoz, ha sötét van lefekszünk, de ha nincs korlátozva lsd. téli szünetben kockul az ember, vagy nyáron, azt vesszük észre hogy 1-1 órával később fekszünk le, 2-3 hét alatt eltolódhat teljesen az életritmusunk :D Mert belül 25 órás a biológiai óránk, ezért 1-1 órás eltolódás léphet fel :) Lehet hogy nálad másabb ez a belső ciklus, rövidebb O.o Nem tudom ez lehetséges-e mondjuk.
Dióhéjban...
1. folyadékhiány (?)
2. rossz szokássá vált a du-i szundi :) (?)
3. megzavar a téli hamarabb-besötétedés (?)
4. a belső óráddal van baj... (nem valószínű) (X)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!