Mi a fene lehet? Minél többen, ha lehet SOS!
Sziasztok. Már majdnem harmadik éve, mindennap fáradt vagyok, egyre fáradtabb, mindenem fáj, a bal szememre gyakorlatilag nem látok, olyan száraz...ezenkívül nem sok minden kaját fogad be a gyomrom, hasmenés-székrekedés váltakozik, sokszor nyálkás is.
Mi lehet a baj? Jobbról balra küldenek, semmi gyógyszer nem hat, minden leletem negatív lett... én már tényleg nem tudom.
Esetleg valaki hasonlóval?
"minden leletem negatív lett"
Milyen vizsgálatok voltak?
"Volt. Minden negatív lett. Sjögren szindróma miatt szárad ki mindenem, ennyit tudtak mondani."
A Sjögren-szindróma nem éppen negatív lelet.
Ez egy autoimmun betegség, ez okozza a szárazságot a szemen, szájban, ez okozza az ételek rossz felszívódását a bélben, ez okozza az ízületi fájdalmakat, és ez a fáradtság oka is.
A szemeket nedvesen kell tartani, erre vannak szemcseppek és van műtéti eljárás is. A gyulladások ellen gyulladáscsökkentő szereket lehet alkalmazni, speciális étrend is segíthet enyhíteni a tüneteket. Rendszeres fogorvosi felülvizsgálatra is szükség lesz.
Ja tényleg, legfontosabbat kihagytam, ne haragudj, fáradtan nem vagyok a toppon. Szóval először pozitív lett, másodszor negatív a sjögren, aztán megint negatív, így azt mondták, az sincsen.
Kihagytam az egyik legirritálóbb tünetem, az állandó herpeszt és aftákat... szóval teljesen magam alatt vagyok... auto-immunt is kizárták, pajzsmirigy alul-működést is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!