Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi a fene lehet? Minél többen,...

Mi a fene lehet? Minél többen, ha lehet SOS!

Figyelt kérdés

Sziasztok. Már majdnem harmadik éve, mindennap fáradt vagyok, egyre fáradtabb, mindenem fáj, a bal szememre gyakorlatilag nem látok, olyan száraz...ezenkívül nem sok minden kaját fogad be a gyomrom, hasmenés-székrekedés váltakozik, sokszor nyálkás is.

Mi lehet a baj? Jobbról balra küldenek, semmi gyógyszer nem hat, minden leletem negatív lett... én már tényleg nem tudom.

Esetleg valaki hasonlóval?

2012. jan. 4. 11:49
1 2
 1/16 Antimod ***** válasza:

"minden leletem negatív lett"

Milyen vizsgálatok voltak?

2012. jan. 4. 11:53
 2/16 A kérdező kommentje:
Immunológiai, gasztroenterológiai, és minden, ami csak létezik... még urológiára is elküldtek! Most megyek nemsokára vastagbéltükrözésre, azt mondták, ha ott nincs semmi, akkor krónikus fáradtság szindrómás vagyok.
2012. jan. 4. 12:29
 3/16 Antimod ***** válasza:
HIV-szűrés is volt?
2012. jan. 4. 12:37
 4/16 A kérdező kommentje:
Volt. Minden negatív lett. Sjögren szindróma miatt szárad ki mindenem, ennyit tudtak mondani.
2012. jan. 4. 12:39
 5/16 Antimod ***** válasza:
Hány éves vagy? Férfi/nő?
2012. jan. 4. 12:44
 6/16 A kérdező kommentje:
Férfi és 20, ennek is van jelentősége?
2012. jan. 4. 12:45
 7/16 anonim ***** válasza:

"Volt. Minden negatív lett. Sjögren szindróma miatt szárad ki mindenem, ennyit tudtak mondani."

A Sjögren-szindróma nem éppen negatív lelet.

Ez egy autoimmun betegség, ez okozza a szárazságot a szemen, szájban, ez okozza az ételek rossz felszívódását a bélben, ez okozza az ízületi fájdalmakat, és ez a fáradtság oka is.

A szemeket nedvesen kell tartani, erre vannak szemcseppek és van műtéti eljárás is. A gyulladások ellen gyulladáscsökkentő szereket lehet alkalmazni, speciális étrend is segíthet enyhíteni a tüneteket. Rendszeres fogorvosi felülvizsgálatra is szükség lesz.

2012. jan. 4. 13:26
 8/16 A kérdező kommentje:

Ja tényleg, legfontosabbat kihagytam, ne haragudj, fáradtan nem vagyok a toppon. Szóval először pozitív lett, másodszor negatív a sjögren, aztán megint negatív, így azt mondták, az sincsen.

Kihagytam az egyik legirritálóbb tünetem, az állandó herpeszt és aftákat... szóval teljesen magam alatt vagyok... auto-immunt is kizárták, pajzsmirigy alul-működést is..

2012. jan. 4. 18:12
 9/16 Antimod ***** válasza:
Pedig valami nyírja az immunrendszeredet a jelek szerint (de nem akarok okosabb lenni egy orvosnál sem). Milyen gyakran kapsz el kisebb betegségeket?
2012. jan. 4. 18:51
 10/16 A kérdező kommentje:
3-4 naponta torokgyulladás, mindennap nátha!
2012. jan. 4. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!