Lenne pár kérdésem lent pontokba szedve a cicák etetéséről (Kitekat vs. Prémium táp, ilyenek), kérlek, minél többen vá. Laszoljatok! (? )
1. Mindenhol hallani, hogy a Kitekat meg a Whiskas semmit nem ér, sőt, nem h nem ér, egyenesen káros. A neten is mindenhol olvasni, meg szaküzletekben is mondják, hogy el kell kerülni ezeket a kajákat, tele vannak vegyi anyagokkal, tápérték, hús stb. 0, függőséget okoznak, és egy csomó betegséget kialakíthatnak (vesebetegség, ilyenek). Mivel nagyon féltem a cicámat, szeretném tudni, hogy ez tényleg így van-e. Bár gondolom ennyien csak nem mondanak írnak hü.lyeséget. Mi a véleményetek?
2. Ebből ered a következő kérdésem. :) Amennyiben igaz a fenti, természetesen megveszem neki a prémium tápot. Melyiket ajánljátok? Acana, Orijen, Purina, Eukanuba, Royal Canin, Hill's, Iams..?
Most Acana szárazat vettem neki, szereti nagyon. Keverem a Whiskas alutasakossal,..
3...ebből jön a következő kérdés :)), valószínű szárazból is meg konzervből/alutasakosból is nem tudok neki prémiumot venni, az kicsit húzós anyagilag. Azt hallottam, hogy fontosabb, hogy a száraz legyen minőségi, és ahhoz lehet egy pici bármilyet keverni. Így van?
4. Még ami szerintem összetevők alapján jó, az a DM-ben kapható Dein Bestes tasakos.Az még megfizethetőbb. Valakinek tapasztalata róla? Mert ha igen, veszek ilyen tasakosat,/konzervet és hozzá prémium szárazat.
5. Utolsó kérdés: valóban az a legjobb, ha eszeik házikosztot is? Mert hát abban tudja az ember, mi van, ott a hús tényleg hús. Nem így van?
Köszönöm annak, aki elolvasta ezt a kisregényt és még válaszol is rá! :))
Nini azt az enyém is ^^ (DM)
Amúgy meg mi is Whiskas - al etettük a régi macskánkat meg Kitekat-al is kapott, hosszú boldog életet élt. Szóval szerintem csak kamu.
Én is így keverem neki . De amit az enyém nagyon szeret az egy német táp. Fejből nem tudom a nevét de majd leírom. : )
A házi koszt tényleg jó. Nekem a kutyának és a macskának az tölti ki az étrendje kb. 50-60%-át.
figyel,nekem 24-évig élt a cicám!!!!!
...éveken át vesét és májat adtam neki,természetesen nem minden nap!!!!...fehér nem egészséges részeket kivágtam....kockákra vágtam és jól megfőztem!!!!....minden kaját adhatsz neki,amit megeszik,bármit!!!!...májkrémet,bármilyen szalámit csak ne legyen csípős....csirkemellet főzve,párizsit,sonkát stb-stb...természetesen konzervet Whiskas-t!!!...az baromság,hogy káros az én cicám is ezt ette meg mást is.....mindig legyen valamilyen száraz étele,az jó az emésztésnek,és a legfontosabb,hogy mindig legyen friss vize!!!!!..hetente adhatsz neki füvet,mert az nagyon kell neki az emésztése miatt,meg,hogy a szőrt a gyomrából kitudja hányni,fontos!!!!...de vannak nagyon jó szőroldó paszták,ha télen nincs fű,Gimpet TGOS Malt-Soft.. vitamint is adhatsz neki,szerintem ez nagyon jó....GIMPET Multivitamin paszta,kb 5 cm naponta!!!!Remélem tudtam segíteni: )
Igen tényleg tele vannak vackokkal. De ne dőlj be a prémium mesének sem! Nekem az állatorvosom azt mondta, h ne márkákban gondolkodjak, hanem hús tartalomban, minél magasabb annál jobb, és ez nemcsak a prémium termékekben van meg! Száraztápból persze nehéz olcsót és jót találni, így ott azt mondom 15%-tól felfele nézelődj- pl.: aldis száraztáp 15%-os, de a multifit junior is 12%, ami azért nem rossz szintén. Konzervből viszont rengeteg van ami olcsó és jó. Szintén aldiban a shah, lidl-ben az opti cat, tescoban a butchelors, fressnapfban a multifit.
Az acana a legjobb, de mint írtam, szerintem felesleges. Én inkább olcsóbb száraz táp plusz jobb konzervre (nem whiskas- bár attól se lesz baja) szavazok, kiegészítve rendes husival- csirke nyak/szárny/máj/zúza, bármi. Na az az igazi hús :) Én a nyers etetés mellett vagyok de nem minden cica eszi meg nyersen, lehet főzni is.
Szerintem nincs így :) Mint kifejtettem fent, én abszolút száraz ellenes vagyok, csak azért adok nekik, h szokják azt is ha el kell mennem 1-2 napra ki tudjam nekik tenni és egyék is meg.
A Dein Bestesnek a szárazát is nyugodtan veheted, hiszen 20%-os a hústartalma(és 750g 550HUF), nekem eddig ez a száraz jött be a legjobban, illetve a rossmannos Winston még jobb az 30%-os hústartalmú. A tasakos szerintem nem annyira nagy szám a DM-es, én inkább a konzervet preferálom, de egyébként egyáltalán nem rossz, nyugodtan veheted azt ha szimpi.
Így van a hús maradékokat nyugodtan add neki oda, de pl rizst is ehet, a tésztát már kevéssé, hiszen nem kell neki és hízlal is. Remélem segítettem :)
Jaj, és ne haragudj, h újra írok de elfelejtettem megírni, hogy miért vagyok száraz ellenes! Holott neked ez lehet a legfontosabb infó, mivel döntés előtt állsz. Sokan nem értenek velem egyet, tudom, de te majd eldöntöd magad, h mi a véleményed :)
Szóval, mi is a száraz táp? Husi műzli, legalábbis én így hívom. Teljesen SZÁRAZ. Ez miért rossz? Mert a cicának INNIA kell, holott a cicák nem szeretnek inni, áldozataik testnedvéből nyerik ki a kellő folyadékot. Ezen kívüla nyers/főtt koszton illetve konzerven tartott macskák jelentősen kevesebb százalékban lesznek húgykövesek. A sterilized tápok hatékonyságát maga a HIlls kutatói is megkérdőjelezik!!!! A húgykő térhódítása egyértelműen a száraz táp terjedésével hozható összefüggésbe! Tegyél fel egy kérdést h van-e itt olyan akinek húgyköves lett a cicája hiába a steril táp, lesz pár, elhiheted, már olvastam is ezen az oldalon ilyet.
Továbbá: szerinted mennyire hasonlít a száraz táp a macska eredeti ételéhez az állathoz? Semennyire sajnos. Ráadásul tele van szénhidráttal, és eléggé hizlal is!!! A konzerv legalább nedves nem kell mellette innia- csak ha épp kedve szottyan rá persze sokan azt mondják fölösleges, de nem osztom a véleményt, csak minimum 30%-os husi legyen abban is, akkor már nem fölösleges, és a nyers hús pedig 100% hús( a főtt is).
Egyetértek az utolsó hozzászólóval, a száraztáp nem olyan jó mint a konzerv, erről számol be ez az oldal is:
Ennek ellenére én is használok száraztápot, mert valljuk be idő- és pénztakarékosabb megoldás, de nézni kell benne a hústartalmat (az aldis topix márkában ha jól emlékszem 30-40% hús van, az egész jó, és ilyen 350ft körül van a száraztáp).
Szintén egyetértek azzal, hogy van sok noname konzerv, jó áron, ami sokkal jobb mint más agyonreklámozott termék.
Én a hústartalmat szoktam nézni a konzervekben is. Az 50-60%-os konzervek igen jónak számítanak. A whiskast azért is szokták leszólni (jogosan), mert 4% hús van benne, de ugyanez igaz a kitekatra és társaira.
Én következőket használom és ajánlom neked is:
DMes Dein Bestes alutálcás (50%, 100g, 135Ft)
Aldis Shah konzerv (60%,200g, 155Ft)
Tescos butcher's konzerv(60%, 400g, 265Ft)
Lidle Coshida konzert (45%, 415g, 155 Ft)
Én amúgy úgy szoktam, hogy egész nap van előtte száraztáp (akkor rágcsál belőle, amikor szeretne), és csak "vacsira" (mindig egy adott időpontban) kap konzervet. Illetve én keverem a száraztápot, van egy sütis fémdobozom és abban volt összekeverve 2 féle táp (acana és fit+fun), ami mára 5re bővült, mert mindig kapok termékbemutatót :D De a felsorolt konzerveket is mindig váltogatom, mert mindegyik más mértékben tartalmazza az összetevőket.
Igaziból minden macskatartó más módszerre esküszik, úgyhogy sok sikert a döntéshez :D :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!